Cikkek

Parakletos tábor Vajtán

Parakletos tábor Vajtán


Az idén is eljuthattunk Vajtára. A Zichy kastély kettőszáz parakletoszos testvérnek adott otthont közel egy héten át. Délelőtt elődadásokat hallgattunk meg a keresztyén iniciáció (hogyan is leszek keresztyén, újjászületés) kérdésköréből az alábbi alcímek szerint: Megtérés Isten előtt; Hit Jézus Krisztusban; Megkeresztelkedés vízzel és Szentlélekkel; Helyi gyülekezethez való elkötelezettség.
A délutánt a "testnek- szenteltük. Sportvetélkedők (foci, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, úszás stb) váltották egymást. A mieink is jól szerepeltek. Délután sokat beszélgethettünk, imádkoztunk a Szentlélek kiáradásáért és a betegek gyógyulásáért is. Este pedig evangélizációra gyűltünk össze. Színvonalas keresztyén könnyűzenei csoportok vezettek bennünket Isten dicsőítésébe, s igen bátorítóak voltak az evangélizációk is.
Az idén egy kicsit kevesebbet kaptunk enni, s nagyobb volt az amerikai missziós objektum elvárása a rend dolgában irányunkban, mint a múlt évben. Mégsem halt éhen senki, sőt az utolsó napokra minden nyitott kérdést sikerült tisztáznunk.
A Parakletos Alapítványt (a Vigasztaló újság kiadója) meglepte, hogy a konferenciára jelentkezők létszáma ennyire felszökött. Ez igen bíztató, mert a számok arról beszélnek, hogy Isten református népe egyre jobban vágyakozik a Szent Lélek általi megújulásra, Jézus Krisztus és egymás jobb megismerésére.
2005-ben július 3-án vasárnap kezdődik a tábor, már lehet jelentkezni.

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 48, összesen: 296341