Cikkek

Kitekintés

Ébredés a Bajor Erdőben


1990. pünkösd hétfőjére virradólag, Helmut Bauer (45) német vállalkozó élete drámaian megváltozott. Váratlanul isteni látogatásban részesült. Tulajdonképpen nem kereste Istent korábbi életében, de Isten mégis meglátogatta őt. Az Úr erőteljes jelenlétét érzékelte szobájában, átadta életétét Jézusnak, majd követte őt ebben családja, s sokan rokonai közül is.
A 20 éve már üzletemberként dolgozó személynek Isten új megbízatást adott: Hirdesse az evangéliumot. Egy kétéves bibliaiskola elvégzése után (1997-99) elkezdett otthonában, hetente többször is, prédikálni. Az otthoni szoba azonban egy idő után kicsinek bizonyult. Ma már "Az Ige és Lélek Központ- nevű gyülekezeti házban hirdeti az Úr győzedelmes üzenetét. Falujában, Röhrnbach-ban már 500-an járnak Isten Igéjét hallgatni, s a környéken is több gyülekezetet alapított. Időközben munkatársképző bibliaiskolát indított, melynek létszáma 170-re növekedett.
Mi is történik tulajdonképpen? Miért is keresik fel ezrek Helmut Bauer-t egész Németországból, s jeles egyházi vezetők is igen pozitíven nyilatkoznak a Bajor Erdőben folyó szolgálatról. A látogatók elmondása szerint az egyik titok az igehirdető személyisége, lelki érintettsége. Tele van túlcsorduló örömmel és bátorító, reménységet sugárzó lelkesedéssel. Amikor megkérdezte tőle egy újságíró, hogy mi a hobbija, egyszerűen ennyit válaszolt: Jézus Krisztus! Valóban sok szó esik Isten megváltó szeretetéről, s ami igen meglepő, spontán, külön kézrátételes imádság nélkül sokan meggyógyulnak a legkülönbözőbb betegségekből az istentiszteletek alatt. Az üzenet alapvetően egyszerű: Krisztus benned lehet. S a hívő örömmel és bátorítólag megvallhatja: Krisztus bennem él! A gyülekezet mentes minden szélsőséges emocionális megnyilvánulástól. Az emberek figyelmesen hallhatják az Igét, de sokan már alig várják, mikor is hangzik el a megtérésre való felhívás. Egyszerűen megszületik bennünk a vágy, hogy odaszánják életüket Istennek, s előre menjenek, hogy ezt ki is fejezzék. A legtöbb látogató a német újpogányok közül származik, akik új életet nyernek Krisztusban.
Az Istent-dicsőítő éneklés egyszerű, de mély. A dalok egy része helyben születik, s egy hivatásos gitárművész vezeti a dicsőítést, amely frissítőként átjárja a szíveket.
Hans Übler a Német Evangélikus Egyház egykori szekta-szakértője (Hessen-Nassau), ma lelkipásztor a Giessen melletti Pohlheim-ban, ezt írja a bajor ébredésről: "Olyan megtérések és gyógyulások történnek, amelyeket még soha sem láttam Németországban. Az igehirdetés üzenete pedig az, amit az akkori fáklyahordozók hangsúlyoztak a 60- és 70-es években: KRISZTUS BENNETEK VAN.-
Örülve az ébredésnek, s hogy Isten meglátogatta Németországot, imádkozzunk az Úr kegyelmének nagyobb eljöveteléért hazánkba is. Aki többet szeretne tudni, további információkhoz juthat: www.wortundgeist.de honlapon.
Forrás: Charisma 2004/129

Tatai István
Kapcsolódó linkek

http://www.wortundgeist.de

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 203, összesen: 294700