Cikkek

Egy jobbágyi bibliaóra margójára

Legutóbbi bibliaóránk végén sok bizonyságtétel hangzott el Isten csodálatos munkájáról az életünkben. Ebből szeretnék néhányat idézni.

Egyik testvérünk nagyon szeretett volna leszokni a dohányzásról. Mivel már 40 éve dohányzott, nem tűnt könnyű feladatnak az elhatározás. Sokat imádkozott, hogy Isten adjon elég akaraterőt a cigaretta letételéhez. Egyszer a menye megjegyezte jóindulattal, hogyha istentiszteletre megy, használjon valamilyen krémet, ami közömbösíti a cigaretta szagát, mert nagyon büdös. Ez elgondolkodtatta a testvérnőt. Ez után még buzgóbban imádkozott azért, hogy leszokhasson a cigarettáról. Isten meghallgatta könyörgését. Egyik napról a másikra sikerült leszoknia, de úgy, hogy ma már nem is kívánja a cigarettát, sőt a füstjét se bírja.

Egy másik testvérünk elmesélte, hogy rossz álomra riadt fel. Amikor visszaaludt továbbra is ez az álom gyötörte, sőt ébren is csak e körül forogtak a gondolatai. Imádkozott az Úrhoz, majd visszaaludt, de többé már nem gyötörte a rossz álom.

Talán többen tudjuk, hogy jobbágyi kistemplomunkba betörtek. Tiszteletes úr ajánlotta, hogy többet kellene imádkoznunk azon a helyen. Ezt az egyik presbiter testvérünknek mondta. Ő sokat gondolkodott ezen.  Azon gyötrődött, hogy mikor is érne rá imádkozni, hiszen olyan elfoglalt, és fáradt nehéz munkája után. Imádkozott, és Isten válaszolt imájára. Ezt a kijelentést kapta: „hétfőn még nem vagy annyira fáradt".

Miután ez elhangzott a bibliaórán, mások is jelezték, hogy hétfő délután szívesen elmennének imaórára a kistemplomba.

Az első ima alkalomra hatan gyűltünk össze imádkozni. Istennek legyen érte hála.

Makkainé Cséke Éva, Jobbágyi

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 17, összesen: 296310