Cikkek

A Reménység Fesztivál

2012. június 1-3. között került megrendezésre, mind a háromszor telt ház előtt, a Budapest Sportarénában, a Reménység Fesztivál nevű felekezetek közötti, evangélizációs program. A szervező keresztyén felekezetek mindhárom nap delegálták a helyszínre katolikus, református, baptista és evangélikus püspökeiket.

A világkörüli turné keretében híres magyar és külföldi keresztyén énekesek és zenekarok, léptek fel, úgy mint, a Bolyki Brothers, Meláth Andrea operaénekes, Dobner Illés, Pintér Béla és a Lakatos Projekt Rontó Kittyvel. Külföldiek közül a legkiemelkedőbbek a Joy Gospel, Signature Sound, Casting Crowns, Michael  W. Smith és a Parachute Band voltak. Az 1000 fős kórus és szimfónikus zenekar a közönséggel együtt dicsérték az Urat. A műsort Süveges Gergő, az MTV műsorvezetője konferálta. Végül, az USA elnökének tanácsadója, az Egyesült Államok vezető lelkésze, Franklin Graham hirdette az örök Ige hívó szavát. Édesapja, Billy Graham, a 80-as években járt Budapesten, szintén evangélizációs céllal. Franklin Graham igehirdetése nyomán, a három nap alatt, több ezren ismerték meg Istent és adták át neki életüket. Jelentős számban képviseltette magát a környező országok szórványmagyarsága is. Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről is százak érkeztek az evangélizációra, amely maradandó élményt jelentett a résztvevők számára.

Köszönettel tartozunk a profi szervezésért, és hálásak vagyunk Istennek, mert a jelenlévőknek megengedte látni az első Pünkösd aratásának többszörösét. Várakozással tekintünk a következő elé.

Bodáné Csontos Gabriella református lelkész, hitoktató

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 53, összesen: 296346