Cikkek

Konfirmáció a szórványban

Idén kétszeresen is megünnepelhettük a reformáció napját Bátonyterenyén. Isten kegyelméből ugyanis konfirmáció gazdagította nagybátonyi szórványgyülekezetünk ünnepi istentiszteletét, amikor két felnőtt testvérnőnk, Gál Károlyné Mária és Kerékgyártó Edit tettek bizonyságot a Szentháromság Istenbe vetett hitükről, és tettek fogadalmat arra, hogy Református Egyházunk hűséges és szolgáló tagjaiként szeretnének élni.

Mindkét testvérnőnknek sok nehézséggel kellett szembenéznie az egy éves felkészülés ideje alatt. Betegségek, operációk, ezen felül szociális és családi gondok egyaránt megpróbálták őket, de - Istennek legyen hála - kiállták a próbákat. Komoly elszántsággal tanulmányozták a Biblia történeteit, és sok imaharccal szálltak szembe az élet minden viszontagságával.

Október 27-én lelkipásztorunk és az egész gyülekezet előtt tettek bizonyságot arról, hogyan ismerték meg Istent, miként fogadták el személyes megváltójuknak az ÚR Jézus Krisztust, és hogyan vezette és formálta őket Isten Szentlelke. A lelkészi áldásokat követően Guba István helyettes gondnokunk köszöntötte a konfirmáltakat a gyülekezet nevében, és átadta nekik a konfirmációi okleveleket.  A konfirmáció megerősítést jelent. Isten megerősít bennünket abban, hogy személy szerint értünk is odaadta Egyszülött Fiát. Őáltala bűnbocsánatot és örök életet szerzett nekünk, és befogad az Ő mennyei országába, ha mi is befogadjuk Őt a szívünkbe és elfogadjuk életünk Urának.

A konfirmáció megerősítés, amikor Isten erőt ad a benne bízóknak, hogy bizonyságot tudjanak tenni az átélt szabadulásról, Isten vezető és gondoskodó szeretetéről. A Krisztusban bízó ember megerősíti Isten és az egész gyülekezet közössége előtt, hogy Jézus Krisztushoz és az Ő anyaszentegyházához akar tartozni.

A konfirmálók bizonyságtétele megerősíti a gyülekezet közösségét és tagjait, hogy Isten országa és református egyházunk épül, és nem leépül. Ugyanakkor bátorítást ad a gyülekezet minden tagjának, hogy ne féljen a bizonyságtételtől, hanem bátran vallja meg, hogy kihez tartozik, hogy milyen hatalmas Urunk és Megváltónk van.

A gyülekezet közössége is megerősíti a konfirmálókat, hogy jó döntést hoztak, és szeretettel fogadja be őket, mint lelki építőköveket, akik által Isten országa épül és erősödik.

Ilyen Istentől jövő örömteli megerősítésben volt részünk október utolsó vasárnapján, amikor két felnőtt testvérnőnk gyülekezetünk teljes jogú tagjává vált.

Pádár Zoltán

beosztott lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 55, összesen: 296348