Cikkek

Találkozás a gonosszal

A nagykamasz, "Anák fia", egy társasházi huligán volt. Haverjaival együtt éveken át megkeserítette a ház lakóinak életét. Mindenféle gazságokat követtek el. Például csikkeket dobáltak a levélládákba, összekoszolták a lépcsőház falát, lelopták a névtáblákat, összekarcolták a pinceajtót és gombostűt szúrtak annak bicikliülésébe, aki szólni merészelt a vezér anyjának, netán neki magának is.

A ház lakói már az ellenük szóló aláírásgyűjtésen és a ház jegyzői védelembe vételén gondolkodtak. Egy ilyen okirat elmarasztalta és felszólította, illetve pénzbírsággal sújthatta volna a családot, akár egészen a kilakoltatásig.

A református gyülekezetben akkoriban sok ajándékozásra szánt képregényes Újszövetség volt, éppen tinédzserek számára. Egy alkalommal, amikor ez a fiú haverjaival már az emeleten drogozott, e cikk írója, felbuzdulva a remélt változás lehetőségén, főként pedig a Szentlélek szelétől hajtva, odavitt nekik egy képregényes Bibliát. Ekkor találkozott először érezhetően és kifejezetten "a gonosszal". Amint magában imádkozva közeledett feléjük, a Lélek egyre jobban háborgott benne. Természetesen jöttét harsány kacaj és csúfolódás fogadta. Mindazáltal, átvették a Bibliát. Az író tudta, hogy ezt kell tennie. Azóta elcsitultak az indulatok, a fiatalember sem rongálja a házat. Egy nap majd megszólíthatja az Ige!

Bodáné Csontos Gabriella

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 230, összesen: 294727