Cikkek

A győzelem

Az alábbi tanítás egy emmausi konferencián hangzott el, amin részt vettem. Kívánom, hogy az olvasóknak is oly nagy megerősítést adjon, mint amilyent nekem adott.

A győzelem titka az Istennel való bensőséges kapcsolat. Ez a forrása minden külső és belső erőnek. (2Kor 1, 10; Róm 8,35-39). Ha elfelejtenek vagy elhanyagolnak, ha tudatosan mellőznek, és te mindezt alázattal vállalod, és Uradnak hálát adsz minden sértésért és megaláztatásért, akkor az győzelem.

Ha azt a jót, amit teszel, vagy tenni akarsz, mások kigúnyolják, ha vágyaid meghiúsulnak, ha a többiek pont azt teszik, ami neked nem tetszik, ha tanácsaidat semmibe veszik, nézeteidet nevetségessé teszik, s te mindezt zúgolódás nélkül, türelemmel, és szeretettel elfogadod, akkor az győzelem.

Ha minden ételt hálásan fogyasztasz, ha minden ruházattal, ha életkörülményeiddel, környezeteddel és mindennel megelégedett vagy, az győzelem.

Ha mások rosszkedvét, ingerültségét, panaszkodását, minden rendszertelenségét, pontatlanságát, amelyekről te nem tehetsz, mérgelődés és zúgolódás nélkül elviseled, akkor az győzelem.

Ha a körülötted levők különösségét, lelki érzéketlenségét, saját hibáik iránti vakságát elnézed, ha másoktól mindenféle üldöztetést elszenvedsz úgy, ahogy azt Jézus Krisztus elhordozta, akkor az győzelem.

Ha sohasem célod beszélgetésekben saját személyedet vagy munkádat és sikereidet kiemelni, ha nem vágysz mások ajánlására, dicséretére, ha szeretsz ismeretlenül maradni, hogy Krisztusban elrejtett életed legyen, akkor az győzelem.

Kanalics Gábor bácsi

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 155, összesen: 294653