Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hitoktatás

Májusi képeket nézve, öröm van bennem, jó a mosolygó arcotokat látni, gyerekek. Legyen ez az idén is így! Bár nincs iskolánk, találkozunk minden szombaton du. 3 órakor a mi gyülekezeti házunkban az alsó tagozattal. Pénteken ovisokkal az óvodában 11 órakor. A felsősök pedig kedden délután találkoznak 4 órakor, szintén a gyülekezeti házban.

Gondolom még emlékeztek a tavalyi évre, a vidám órákra, sok játékra, programokra...

Ezt folytatni szeretnénk.

A legfontosabb, hogy legyünk együtt és figyeljünk JÉZUSra, aki SZERET, HÍV TÉGED.

Ábrahámmal indultunk tavaly, aki engedelmes volt és elindult egy útra. Megtanultuk, hogy HIT- tel, Isten ígéretére támaszkodva lehet az Úrral járni minden nap, még iskolába is.

Láttuk Jákob, József életén, hogyan, kinél keresik és találják meg a békességet, azt a nyugalmat, amit csak Isten adhat.

Jézus életével, és tanításaival ismerkedtünk karácsonytól.

Az utolsó hónapokat pedig plusz két fővel töltöttük... már hallom, ahogy követelitek.::))(Az Óvodában még most is keresik őket a kicsik) Kukacot és Zsuzskát (bábok, akik segítettek megértenünk a Boldog-mondásokat).

Jézus a Hegyi-beszédben tanított arról, kik a boldogok.

Kik is? Sírók, mert Isten mindig velünk van és megvigasztal az Ő Lelke által, akik szomjaznak az igazságra, mert ők kapnak eleget.
Azt is megtanultátok, nem baj ha sokat kérdeztek hittanórán. Főképpen nem, ha Istent kérdezitek és olvassátok az Ő Szavát, a Bibliát. A tiszta szívvel pedig megláthatjuk Istent, és azt, mit szeretne tőlünk, és láthatjuk Isten jóságát, ha tiszta a szívünk. Tiszta szívet akkor kapunk, ha Istennek elmondjuk mindazt a sok bűnt, ami a szívünkbe van.

Utaztunk a Biblia történetében. Nem rég pedig moziztunk: Mary Johnssal ismerkedtünk, aki mindent megtett azért, hogy Bibliája legyen, nem csak magának, hanem sok embernek a világban.

Az idén "király- kezdésünk volt, Saullal és Dáviddal ismerkedünk. Azt már tudjuk, nem minden a kigyúrt kar, ha a szívben nincs bizalom Isten felé.

Ha egy-egy életet végigkísérünk a Bibliában, vidám vetélkedővel zárunk, van ott agytorna, móka-kacagás, de nem marad el sohasem a hálaadás Isten szeretetéért, tanításáért.

Várunk benneteket, az idén a gyülekezeti házba.

"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom:örüljetek.- Filippiekhez írt levél 4:4

Szabó Magdolna
hitoktató































Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 76, összesen: 211279

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.