Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Nyári tábor 2008.

Nyári tábor 2008. augusztus 4.-9.; Aranyosi völgy

"Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz" 2Kor12/9

Hétfőn reggel indultunk el a busszal hosszú utunkra. Harmincöten szálltunk fel, és a csomagokkal együtt meg is töltöttük a buszt. Indulás előtt elénekeltük a 151. dícséretet, imádkoztunk, majd mentünk.
A délutáni órákba érkeztünk meg, kipakoltunk, majd tettünk egy kb. 2km-es gyalogtúrát be Abaújkérbe, a temploba, ahol esti áhitaton vettünk részt.
Kedden elkezdődött a bibliai lecke tanítása, a hét témája: A megismerhető Krisztus volt. Ő a Jó Pásztor, az Élet Kenyere, a Feltámadás, a Világ Világossága és az Út, Igazság és az Élet. Krisztus megkeres, táplál, új életet ad, elveszi a bűn sötétségét a szívünkből és vezet minket. Minden nap aranymondást is tanultunk, amely kapcsolódott a leckékhez.
Esténként pedig egy missziós történetet hallhattunk, melynek Ringu volt a címe. Egy indiai kisfiúról szólt. Arról milyen bálványimádó környezetben élt, hogyan találta meg az Úr Jézust és hogyan változott meg az élete.
Napközben pedig kirándultunk. Elmentünk az Aggteleki cseppkőbarlangba, Lillafüredre, ahol a kisvasutat is kipróbáltuk. A Boldogkői várnál ismét tettünk egy látogatást, sőt a bátrabb vállalkozók el is gyalogoltak és meg is mászták.
Persze sok játék is volt a tarsolyunkba: foci, tollas, vizeslufi csata, izé vadászat és ami nagyon nagy sikert aratott a vizesfóliás foci pókmászásban.
Pénteken egy nagyon finom paprikáskrumplit főztek nekünk a kísérők, bent a régi parókia udvarán. Itt volt a tábortűz is, és a Ringu utolsó szakasza, majd beszélgetéssel és imaközösséggel zártuk a tábort. Istennek hálát adva írom le, hogy születtek új életek. Az Úr áldását kérjük az életükre!
Megtapasztalhattam, és azt hiszem nem csak egyedül vagyok ezzel, hogy a kegyelem mindannyiunknak adatott, csak meg kell ragadnunk. Elhinni és befogandi!
Isten megáldotta ezt a hetet. Szentlelke jelen volt közöttünk, láthattuk a munkálkodását.
Egy igével kezdtem a beszámolómat és azzal is zárom.

"Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme új jött létre:" 2Kor5/17

Drávicz Mária (a sáregresi ifjúsági csoport tagja)
















Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 33, összesen: 206533

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...