Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hitoktatás

Májusi képeket nézve, öröm van bennem, jó a mosolygó arcotokat látni, gyerekek. Legyen ez az idén is így! Bár nincs iskolánk, találkozunk minden szombaton du. 3 órakor a mi gyülekezeti házunkban az alsó tagozattal. Pénteken ovisokkal az óvodában 11 órakor. A felsősök pedig kedden délután találkoznak 4 órakor, szintén a gyülekezeti házban.

Gondolom még emlékeztek a tavalyi évre, a vidám órákra, sok játékra, programokra...

Ezt folytatni szeretnénk.

A legfontosabb, hogy legyünk együtt és figyeljünk JÉZUSra, aki SZERET, HÍV TÉGED.

Ábrahámmal indultunk tavaly, aki engedelmes volt és elindult egy útra. Megtanultuk, hogy HIT- tel, Isten ígéretére támaszkodva lehet az Úrral járni minden nap, még iskolába is.

Láttuk Jákob, József életén, hogyan, kinél keresik és találják meg a békességet, azt a nyugalmat, amit csak Isten adhat.

Jézus életével, és tanításaival ismerkedtünk karácsonytól.

Az utolsó hónapokat pedig plusz két fővel töltöttük... már hallom, ahogy követelitek.::))(Az Óvodában még most is keresik őket a kicsik) Kukacot és Zsuzskát (bábok, akik segítettek megértenünk a Boldog-mondásokat).

Jézus a Hegyi-beszédben tanított arról, kik a boldogok.

Kik is? Sírók, mert Isten mindig velünk van és megvigasztal az Ő Lelke által, akik szomjaznak az igazságra, mert ők kapnak eleget.
Azt is megtanultátok, nem baj ha sokat kérdeztek hittanórán. Főképpen nem, ha Istent kérdezitek és olvassátok az Ő Szavát, a Bibliát. A tiszta szívvel pedig megláthatjuk Istent, és azt, mit szeretne tőlünk, és láthatjuk Isten jóságát, ha tiszta a szívünk. Tiszta szívet akkor kapunk, ha Istennek elmondjuk mindazt a sok bűnt, ami a szívünkbe van.

Utaztunk a Biblia történetében. Nem rég pedig moziztunk: Mary Johnssal ismerkedtünk, aki mindent megtett azért, hogy Bibliája legyen, nem csak magának, hanem sok embernek a világban.

Az idén "király- kezdésünk volt, Saullal és Dáviddal ismerkedünk. Azt már tudjuk, nem minden a kigyúrt kar, ha a szívben nincs bizalom Isten felé.

Ha egy-egy életet végigkísérünk a Bibliában, vidám vetélkedővel zárunk, van ott agytorna, móka-kacagás, de nem marad el sohasem a hálaadás Isten szeretetéért, tanításáért.

Várunk benneteket, az idén a gyülekezeti házba.

"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom:örüljetek.- Filippiekhez írt levél 4:4

Szabó Magdolna
hitoktatóCopyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 27, összesen: 180426

 • 2021. október 17., vasárnap

  Gyülekezetük önállóságának 400. évfordulóján ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak a makádi reformátusok október 17-én, vasárnap.
 • 2021. október 15., péntek

  A Magyar Bibliatársulat Alapítvány online bibliaismereti versenyt hirdet A kicsinyek országa címmel, amely a Biblia Projekt Lukács evangéliuma című an...
 • 2021. október 15., péntek

  Idén is szeretettel várják azokat a 18-30 év közötti fiatalokat, akik szeretetszolgálati és oktatási intézményekben, gyülekezetekben és különböző miss...
 • 2021. október 13., szerda

  Hálával és örömmel adjuk hírül, hogy a teremtésvédelem iránt elkötelezett közösségek száma idén is gyarapodott.
 • 2021. október 12., kedd

  Református társadalmi reflexiók a cigánymissziótól az oktatásinformatikán át az egyháztörténetig.
 • 2021. október 12., kedd

  A Magyarországi Református Egyház Cigánymissziója és a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete, a HEKS pályázatot hirdet az Roma inklúzív programj...
 • 2021. október 11., hétfő

  Az eddigieknél jobban terjedő Delta-variáns megtalálja az oltatlanokat, ezért fontos lenne a maszkviselés és a találkozások számának csökkentése – jav...
 • 2021. október 10., vasárnap

  Az Ige áthatolhat a bedugott füleken és a bezárt szíveken is, csak a megfelelő formában kell megszólaltatni. Zámbori Soma színművésszel a Dramatizált ...
 • 2021. október 08., péntek

  Megkezdődötta tizennegyedik 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció.
 • 2021. október 07., csütörtök

  Ruhaneműket, tartós élelmiszereket, higiéniás termékeket és játékokat is gyűjt az ercsi református gyülekezetből indult kezdeményezés a hazánkba kimen...