Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hitoktatás

Májusi képeket nézve, öröm van bennem, jó a mosolygó arcotokat látni, gyerekek. Legyen ez az idén is így! Bár nincs iskolánk, találkozunk minden szombaton du. 3 órakor a mi gyülekezeti házunkban az alsó tagozattal. Pénteken ovisokkal az óvodában 11 órakor. A felsősök pedig kedden délután találkoznak 4 órakor, szintén a gyülekezeti házban.

Gondolom még emlékeztek a tavalyi évre, a vidám órákra, sok játékra, programokra...

Ezt folytatni szeretnénk.

A legfontosabb, hogy legyünk együtt és figyeljünk JÉZUSra, aki SZERET, HÍV TÉGED.

Ábrahámmal indultunk tavaly, aki engedelmes volt és elindult egy útra. Megtanultuk, hogy HIT- tel, Isten ígéretére támaszkodva lehet az Úrral járni minden nap, még iskolába is.

Láttuk Jákob, József életén, hogyan, kinél keresik és találják meg a békességet, azt a nyugalmat, amit csak Isten adhat.

Jézus életével, és tanításaival ismerkedtünk karácsonytól.

Az utolsó hónapokat pedig plusz két fővel töltöttük... már hallom, ahogy követelitek.::))(Az Óvodában még most is keresik őket a kicsik) Kukacot és Zsuzskát (bábok, akik segítettek megértenünk a Boldog-mondásokat).

Jézus a Hegyi-beszédben tanított arról, kik a boldogok.

Kik is? Sírók, mert Isten mindig velünk van és megvigasztal az Ő Lelke által, akik szomjaznak az igazságra, mert ők kapnak eleget.
Azt is megtanultátok, nem baj ha sokat kérdeztek hittanórán. Főképpen nem, ha Istent kérdezitek és olvassátok az Ő Szavát, a Bibliát. A tiszta szívvel pedig megláthatjuk Istent, és azt, mit szeretne tőlünk, és láthatjuk Isten jóságát, ha tiszta a szívünk. Tiszta szívet akkor kapunk, ha Istennek elmondjuk mindazt a sok bűnt, ami a szívünkbe van.

Utaztunk a Biblia történetében. Nem rég pedig moziztunk: Mary Johnssal ismerkedtünk, aki mindent megtett azért, hogy Bibliája legyen, nem csak magának, hanem sok embernek a világban.

Az idén "király- kezdésünk volt, Saullal és Dáviddal ismerkedünk. Azt már tudjuk, nem minden a kigyúrt kar, ha a szívben nincs bizalom Isten felé.

Ha egy-egy életet végigkísérünk a Bibliában, vidám vetélkedővel zárunk, van ott agytorna, móka-kacagás, de nem marad el sohasem a hálaadás Isten szeretetéért, tanításáért.

Várunk benneteket, az idén a gyülekezeti házba.

"Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom:örüljetek.- Filippiekhez írt levél 4:4

Szabó Magdolna
hitoktató































Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 16, összesen: 206722

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...