Cikkek

Általános Református Iskolánk és Óvodánk életéből

Nyílt nap a Tóvidéki Református (Montessori) Iskolában


Kedden, február 20-án mutattuk be református iskolánkat azoknak, akik I. osztályba akarják beíratni gyermeküket, vagy pedig a Montessori pedagógia érdekli őket. Új igazgatónk köszöntötte az érkezőket. Olyan házigazda volt, mintha hónapok óta iskolánkban lenne.

Kínálatunk reggel 9 órakor a II-III. osztály vallásórájával kezdődött. Már akkor megteltek a vendégeknek szánt székek. Sokuknak újdonság volt a szőnyegen körbeülő gyermekek látványa. Az óra témája a keresztség volt. A kávészünetet vetítéssel egybekötött bemutató követte, amelyen a látogatók az iskola történetéről, hitvallásáról, pedagógiájáról hallottak. A matematika óra is érdekesnek bizonyult. Az érdeklődök jöttek-mentek, a háttérből csodálták a látványosabbnál látványosabb eszközöket. Két apuka összesúgott: "jó lett volna a számtant a mi időnkben is ilyen játékosan tanulni!-

A gyermekek hősiesen állták a kíváncsiskodva figyelő idegenek tekintetét. Ők is érezték, nem mindegy, hogyan mutatják be iskolájukat.

Utolsó "számunk- a felmerülő kérdések megbeszélése volt. Kételyeket eloszlató és a lenyűgözöttség állapotát megerősítő válaszokra volt szükség a tanárok, igazgató, iskola-pszichológus részéről.

Távozáskor (13 órakor) a jelenlevők a látványon, az élményeken túl a beíratáshoz szükséges űrlapokat, színes szórólapot vihettek magukkal. Jó volt látni, hogy nagy volt az érdeklődés: nemcsak mi voltunk "nyíltak-, hanem vendégeink is "nyitottak- voltak az új iránt.

Sógor Gyöngyi, vallástanár

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél