Cikkek

Istenért kell élnem, nem önmagamért!

Beszámoló a családi bibliaórákról


Érdekes, nem mindennapi kijelentést olvasok: "minden Álatala és Reá nézve teremtetett- (Kolossé 1,16b) Minden! Én, a családom, a gyülekezetem, a munkatársaim, az anyagi javaim, az időm, és még sorolhatnám tovább, mert ebben a kijelentésben benne van mindaz, ami életem összetevője. Istenért kell élnem, nem önmagamért! Miért? Mert csak így leszek boldog, kiteljesedett, sikeres, és csak így tudok céltudatosan élni.

Céltudatos élet a címe annak a könyvnek, amit a családi bibliaórákon próbálunk együtt átbeszélni. Fedőlapján egy kérdés áll: "Miért élek a földön?- Vajon hányan tudnánk erre a kérdésre könnyedén válaszolni? Kicsit elgondolkozva rájöttem, hogy nekem sem könnyű megfogalmazni a személyes válaszomat. Ezért nagyon örültem annak, hogy egy-két alkalom után már kezdett körvonalazódni, világossá válni előttem, mi is lehet a felelet erre a nehéz kérdésre.

"Mindannyiunkat Isten hozott létre, és önmaga számára hozott létre.- "Isten gondolataiban jóval korábban megfogantunk, mint édesanyánk méhében.- "Létünk nem a véletlennek köszönhető.- "Semmi sem fontosabb, mint megismerni Isten tervét az életünkkel kapcsolatban, és semmi sem kárpótolhat érte, ha ezt elmulasztjuk.- "Nem azért születtünk a földre, hogy majd emlékezzenek ránk, hanem azért, hogy felkészüljünk az örökkévalóságra.-

Ezeket az idézeteket írtam ki a kedves olvasóknak, remélve, hogy felcsigázom az érdeklődésüket, és elcsalogatom őket a családi bibliaórákra. Mindenkit nagy szeretettel várunk otthonainkba péntek esténként 17.00 órától.

Miért otthonainkba? Hát azért, mert otthonunk is az Övé. Hadd üljön Jézus mellettünk és köztünk otthon is a nagy vagy a kisszobában. Hadd legyen állandóan jelen, hétköznapi életünkben is! Ne csak a templomban vasárnaponként 10 órától 11.30-ig.

Hadd lássák gyerekeim, barátaim és szomszédaim is, hogy Jézus része életemnek, Jézus ura házamnak!

Elszalasztott alkalmak vádolnak bennünket, mert nem tudtunk felbecsülni, mennyire drága ajándékok azok.

A pénteki bibliaóra tulajdonképpen csak kiegészítője a csütörtökinek, melyre a gyülekezet kistermében szoktunk összegyűlni.

Aki valamilyen okból nem jut el a csütörtökire, eljöhet a péntekire. Akinek kisgyermeke van, elhozhatja a pénteki alkalomra, mert a szomszéd szobában eljátszhat a házigazda gyerekeivel (ezáltal meg van oldva a felügyelet is), nem beszélve arról, hogy ily módon a bibliaóra családi életük részévé is válik.

Végül ismét egy idézet, mely szintén arra biztat, hogy engedjük, hogy otthonunk is Isten hajlékává váljék: "A föld nem végső otthonunk, valami sokkal jobbra teremtettünk.-


Kovács Enikő

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél