Cikkek

Gyülekezeti hírsarok

Egyházközségünk Presbitériuma március 19-én tartott gyűlésén, melyben az ez évi költségvetést tárgyalta meg, elhatározta, hogy a fenntartói adományok összege továbbra is az évi készpénzjövedelem 1%-a legyen, de nem kevesebb, mint 40 új lej a kereső egyháztagok esetében és nem kevesebb, mint 25 új lej a nyugdíjasok esetében. Az Egyházközség Presbitériuma arra is felhívja a gyülekezet tagjainak figyelmét, hogy az adományok felajánlása személyre szabott kihívás és lehetőség minden konfirmált és jövedelemmel rendelkező gyülekezeti tag számára, és nem egy családra szabott felajánlás. Adományainknak nyugta ellenében való befizetése a lelkészi hivatalban történik. Kérjük testvéreinket arra is, hogy felajánlásaink megtételével ne várjuk meg az év végét ("régi jó szokás szerint-), hanem tegyük meg azt lehetőleg még az év elején. Kívánatos dolog, hogy e téren ne csupán a sokat emlegetett "kötelességtudat-, hanem az Isten iránti hálaadás legyen a meghatározó indíték.


Március 30-án gyülekezetünkben járt egyházmegyénk vizitációs bizottsága. A bizottság tagjaiként jelen voltak: Bibza István esperes-lelkipásztor, Makkay János főgondnok, Tóth Árpád missziói előadó, a vajdakamarási gyülekezet lelkipásztora, Hegedűs József, nyugalmazott szamosfalvi lelkipásztor, az esperesi hivatal pénztárosa és Lukács György számvevő, a visai gyülekezet lelkipásztora. A vizitációs bizottság átvizsgálta az egyházközség hivatalának ügyvitelét, és tanulmányozta a gyülekezet lelki és anyagi életét. A bizottság továbbá a nap során látogatást tett gyülekezetünk óvodájában és az idősgondozói otthonban. A nap presbiteri gyűléssel és azt követően istentisztelettel zárult, mely alkalommal Tóth Árpád lelkipásztor testvérünk szolgált a Máté 9, 37-10,1 Ige alapján, majd Makkay János főgondnok atyánkfia számolt be a vizitáció alkalmával nyert benyomásokról, és köszöntötte a jelenlevő gyülekezetet. A találkozást az Isten iránti hálaadás és a testvéri bátorítás hangvétele határozta meg.

Március végén szerződést kötöttünk a "Bau Partner- csíkszeredai építővállalattal az idősgondozói otthon bővítésére. Az építkezés, Isten segítségével, április folyamán kezdődik el. A szerződés értéke 376 136 új lej. Imádkozzunk azért, hogy ez a bővítés, mely lehetővé tesz még tíz idős testvérünk gondozását, zökkenőmentesen valósulhasson meg. Hasonlóképpen adományainkkal is hozzájárulhatunk e szeretetszolgálat kibontakoztatásához.

Április 22-23. között meglátogat a radebeuli testvérgyülekezetünk küldöttsége. Szeretnénk ezt a hétvégét minél többen velük együtt eltölteni. Érkező vendégeink találkozni szeretnének gyülekezetünk új presbitériumával, továbbá szeretnének behatóbban megismerkedni az óvodánk és iskolánk, valamint az idősgondozói otthon működésével. Vasárnap délelőtt testvérgyülekezetünk másodlelkésze Christof Heinze evangélikus lelkipásztor fog közöttünk Igét hirdetni.

ANGOL KLUB (ENGLISH CLUB)

Minden pénteken az imateremben: április 28, május 5, 12, 19, 26, június 2, 9, 16
Gyermekeknek: 17- 8 óra között.
Felnőtteknek (kezdő csoport): 18-19 óra között.
Felnőtteknek (haladó csoport): 19-20 óra között.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Gyülekezeti kirándulás
Nagyenyed, Algyógy, Vajdahunyad, Magyarigen ... - szép emlékek elevenednek meg azokban, akik ezelőtt egy évvel a gyülekezeti kirándulás alkalmával bejárták a fenti útvonalat.
A szórványgyülekezetek látogatása, a "kövektől- való tanulás, a gyermekek, szülők, idősebbek között megélt közösségi alkalmak, kikapcsolódás játékban, fürdésben, stb. megannyi örvendeztető ajándék egy közös hétvégi kirándulás emlékéből.
Az idén is szeretnénk megszervezni a gyülekezeti kirándulást a következő útvonallal: Gyulafehérvár - Algyógy (szálláshely) - Hátszeg.
Időpont: 2006. május 19-21.
Már most készüljünk, és szabadítsuk fel a fent megjelölt hétvégét!
Minden érdeklődőt szeretettel biztatjuk a jelentkezésre!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél