Cikkek

Gondnoki jelentés a 2007. évről - Csicsó

Keresztyén világunk minden helységében, ahol van Isten háza, vagy imaház haranglábbal, ott újév napján azok megszólalnak és zúgó harangjukkal istentiszteletre hívják a keresztyén népet.

Mi is eljöttünk! A templom előtt őseinktől átvett: "Boldog újévet-, mások: "Bort, búzát, békességet- köszöntéssel köszöntöttük egymást. A templomban összekulcsolt kézzel mondtunk köszönetet az elmúlt esztendő örömeiért, és fohászkodtunk a Mindenhatóhoz, hogy erősítse hitünket, adjon erőt a megkezdődött új évben is, hogy szolgálhassunk, tevékenykedhessünk azokban a munkálatokban, amelyek ránk várnak ebben az évben.
A tisztségviselő testvéreink mérlegelve az előző év pénzügyi helyzetét, csendben egyetértve elhatározták, hogy az évben nagyobb kiadásokat követelő munkálatokat nem végeznek. Ami felette szükséges: a templomi orgona javítása, a templom belső és külső állagának teljes körű javítása, a lelkészlak tetejének nem halasztható teljes kicserélése (gondolok it a borító részre, nem a tartó fázatra).
Kora tavasztól nagy buzgalommal és hozzáállással kitakarítottuk épületeinket és környéküket rendbetettük földegyenlítéssel, az elszaporodott bokrok kiirtásával. Területeinket, amelyek nem használhatóak más célokra, befüvesítettük, azzal a céllal, hogy esélyt adjunk továbbiakban egy röplabdapálya kiépítésére. A lelkészlak és gyülekezeti terem lépcsőinek, járdájának esedékes rendbetételét járhatóság szempontjából is elvégeztük. Volt kisebb-nagyobb méretű tetőjavítás, a kert rendbetétele, a lelkészlak alapjainak megerősítése.
A szükséges, nem odázható munkálatok oly horderejű kiadásokat igényelnek, amit saját erőnkből csak hosszú évek leforgása alatt tudnánk elvégezni. Ezért több ízben hirdetünk rendkívüli adakozást ezekre a munkálatokra. Lelkészünk a meglévő lehetőségeket kihasználva több pályázatot is benyújtott, ezekből egy lett sikeres.
Jószerével járul hozzá egyházközségünk minden jószívű, hitben élő, keresztyén református egyházunkat fenntartani akaró testvérünk az egyes adakozáshoz és az egyházfenntartási járulék befizetéséhez.
Voltak rendezvényeink, amelyek meghitt áhítattal, szeretetben zajlottak le. Különböző énekkarok fogadása, valamint gyermekek nyári táboroztatása, egyházmegyei lelkészértekezlet megrendezése. Saját körünkben köszöntöttük a 60 és 50 éve konfirmált testvéreinket és az 50 éve házasságot kötötteket. Meghitt környezetben és légkörben tartottunk gyülekezeti napot, sajnálatos módon a meghívott boldogkőváraljai testvéreink nem tudtak ezen részt venni. Az egyházmegye minden közgyűlésén képviseltettük magunkat.
Eljött az ideje a számadásnak az eltelt hatéves tisztségviselés után. Zökkenőmentesen történt meg az előkészített tisztújítás. Szeretettel köszöntöm a tisztségben maradt és a tisztségre újonnan megválasztott testvéreinket. Figyeljetek a jelekre! Ne tévelyegjetek! Erősítsétek hiteteket és abban éljetek!
Lelkészünkhöz: "Hálával magasztallak Istenem, hogy adsz nékünk pásztorokat, akik bizonyságtételükkel és példájukkal segítenek minket a Krisztus-i életre. Áldd meg életüket és fáradozásukat, hogy szolgálatuk áldott és sok gyümölcsöt termő legyen.

2007. december
Bödők Dénes, gondnokhelyettes

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél