Cikkek

Engedjétek hozzám jönni...!

Engedjétek hozzám jönnni...!


Ebben az évben is immáron harmadik alkalommal rendezhettük meg iskolánk jótékonysági estjét. A tavalyi telt házas előadás tapasztalataiból okulva hamarabb kezdtük el a jegyek árusítását. Bár mostani esten kevesebben vettek rész, mint tavaly, mégis a színház nézőtere tele volt.
Az est alapigéje a Lukács evangéliumából szólt: - Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa.- /Lk 18,16/ Úgy gondolom fontos, hogy az emberek figyelmét Jézusnak erre a gondolatára irányítsuk. Egy református keresztyén szellemiségű iskola nem divatos pedagógiai "csodamódszerek- gyűjtőhelye, de ugyanakkor mégis modern módon kell képviselnie a jézusi pedagógiát. Tanárnak és diáknak egyaránt a Mester lábánál a helye. Azt est első része is ezt igyekezett tükrözni, ahol az iskola tanulói készültek versekkel, énekekkel és egy kis jelenettel arról, hogy hogyan is élik meg ezt a szeretetet. Különleges volt hallani az előd református iskola egyik volt diákjának, Dr. Szabó Máriának köszöntését a mai "refisek- felé.
Az első részt a nagyecsedi Ecsedi Báthory István Református Gimnázium kórusának és gyülekezetünk énekkarának színvonalas műsora zárta. A szünetben a szeretetvendégség után a negyedik osztályosok néptáncbemutatója nyitotta meg a második "felvonást-. Külön büszkeségünk, hogy ezzel a műsorral vettek részt a Református Iskolák Találkozóján, Budapesten. Mándi Annamária másodikos diákunk humoros meséje után gyerekeink balett vizsgájának részletébe pillanthattunk bele Becsei Anikó és Kertes Fruzsina elsős tanulók által.
Az est egyik fénypontja volt Sztojka Emma zongoraművésznő és két tanítványának, Vereczkei Ildikónak és iskolánk tehetséges diákjának, Zágonyi Bettinának koncertje. Az Erdélyből érkezett Krónikás Ének-zene Művészeti Iskola növendékei mindenkit felkavaró műsorukkal zárták a jótékonysági estet. Ez úton is szeretnénk megköszönni a művészeknek, hogy fellépésükkel emelték az est fényét.
Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik támogatásukkal, felajánlásaikkal segítették az iskola további működését. Külön köszönjük azoknak az áldozatos munkáját, akik részt vettek és segítettek az est előkészítésében és lebonyolításában, dr. Bereczki Kálmánnak és Pénzes Ottónak, akik a kezdetektől szívvel-lélekkel vettek részt a szervezésben. A bevételt, mintegy 800.000. forintot igyekszünk Istentől kért bölcsességgel felhasználni. Ebben is és a nevelési munkában hisszük, hogy igaz az ige és ma is aktuális: "Támaszkodjék szavaimra szíved, tartsd meg parancsaimat, és élni fogsz! Szerezz bölcsességet, szerezz értelmet, ne felejtsd el szavaimat, és ne térj el tőlük! Ne hagyd el, és megőriznek téged, szeresd, és megoltalmaznak téged! " /Péld 4,4-6/
Vadász Sándor tanító

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél