Cikkek

Gyülekezeti csendes hétvége Tivadaron

2004. december 3-4-5


Csendes hétvégénk vezérigéje az Ap.csel. 2:42 volt. "Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban.-
Gyülekezetünkből tizenkét fővel vettünk részt ezen az alkalmon Isten kegyelméből. Pénteken este indultunk Mátészalkáról 6 órakor. Megérkezésünkkor nagyon szép szálláshely, környezet várt bennünket. Elhelyezkedésünk után megvacsoráztunk, majd Nagy György lelkipásztor vezetésével beszélgettünk az apostoli tanításról. Apostoli tanítás az első pünkösd óta van, mikor Péter apostol tanítására 3000 ember tért meg. Az apostolok hirdették Isten igéjét tereken, zsinagógákban, házaknál, katakombákban, templomok előtt, börtönökben, Az apostoli tanítás bizonyságtétel is volt, és tanítás a szent életről, mert szent élet nélkül senki nem láthatja meg Isten országát. Beszélgetésünket egyéni és közös imádkozással, és énekléssel fejeztük be.
A második napunk reggeli áhítattal kezdődött a bibliaolvasó kalauz szerinti napi ige felolvasásával és rövid magyarázatával és énekléssel. Számomra a napi ige fő üzenete a képmutatás nélküli szeretetre való törekvés és a kitartó testvéri szeretet volt. Majd a reggeli után pedig Némedi Gusztáv fehérgyarmati segédlelkészt szolgálatával folytatódott a napunk. Szolgálatának témája: Testvéri közösség a gyülekezetben. Igei alap: Ap.csel. 4:32, 1.János 1:7. "A hívők egész gyülekezete pedig szívében és lelkében egy volt, és mindenük közös volt.-
A gyülekezetben a közösség nagyon fontos - létszükséglet -, a közösség vállalása az maga a hitvallás. A gyülekezeti közösség az nem érdekközösség, hanem szeretetre épül, mert szeretet nélkül nem ér semmit. Közösségünket az is megkülönbözteti más közösségektől, hogy mi Jézus nevében gyűlünk össze és Ő velünk van. A közösség áldás is. Isten országa közöttünk van, és mi jelenítjük meg Isten országát. A közösséget folyamatosan építeni kell az Úrtól kapott táluntumokkal. Minden ember más-más tálentumot kapott. Ki az imádkozás, ki a tanítás, ki a vigasztalás, stb. A tálentumok vagy elásva vannak bennem, vagy továbbadom azokat a közösség javára. A közösség Isten ajándéka. Együtt lenni tanításban, igeolvasásban, imádkozásban, megtapasztalni, hogy Isten szól hozzánk. Nincs gyülekezet közösség nélkül, sem pedig fordítva. A hit nem magánügy.
Együttlétünk Muzsnai Lászlóné Tiszteletes asszony énektanításával folytatódott. Az énektanítás mellett beszélt az éneklés fontosságáról, hogy azzal is dicsőíthetjük és magasztalhatjuk a mi Urunkat. Elmondta, hogy minden ének gyógyít, és minden ige is gyógyít. Énekeinket tiszta szívből és lelkesen kell, hogy énekeljük. Majd közös énekléssel vége lett a délelőtti programoknak, és ebéd következett. A finom ebéd után volt egy kis pihenő, utána pedig egy gyalogtúrát tettünk a Tisza-kanyarban. Gyönyörködhettünk a szép tájban, Isten alkotásában.
Gyalogtúránk után egy előadást hallgathattunk meg Győri Márta segédlelkészünktől az imádságról. Ő elmondta, hogy milyen fontos az imádság egy keresztyén ember életében. Nekünk az is, hogy imádkozhatunk egy nagy kegyelmi ajándékunk. Beszélt az egyéni imádság és a csoportos imádság öröméről és erejéről. Az előadás és a vacsora után közös imaközösségre gyűltünk össze. Az imaközösséget Nagy György Tiszteletes úr vezette. Kaptunk imatémákat és akit indított a Lélek, az imádkozott. Jó hangulatban sokat énekeltünk és beszélgettünk, és elég későn, kellemesen elfáradva tértünk nyugovóra.
Harmadik napunk reggeli áhítattal kezdődött a napi igével, majd megreggeliztünk és utána elmentünk sétálni -egy kicsit ismerkedni a faluval. Majd 11 órakor a tivadari gyülekezettel közös istentiszteleten vettünk részt, melyen Mónus Béla Tiszteletes úr szolgált. Az istentisztelet végén egy énekkel köszöntöttük a helyi gyülekezetet. Utána megebédeltünk, majd elindultunk haza.
Szeretném megköszönni vendég-látóinknak a finom étkeket, a kényelmes szállást, Nagy György Tiszteletes úrnak a gazdag program megszervezését, a szolgálatot vállalóknak a munkájukra és további életükre Isten áldását kérem.

Imádság: Hálaadással köszönöm neked Istenem, ezt a csodálatos alkalmat melyet készítettél számunkra, köszönöm hogy elcsendesedhettünk, köszönöm a testvéri közösséget, köszönöm hogy érezhettük közelségedet. Köszönöm Uram, hogy a te közelségedet kereshetjük és eljöveteledet várhatjuk. Kérlek Uram taníts, formálj a te akaratod szerint, és taníts élnünk a Te kegyelmed gazdaságából. Ámen.

Áldott karácsonyi ünnepeket és békés új esztendőt kívánok a gyülekezet minden tagjának.
Nyíri Gusztávné
gondnok

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél