Cikkek

REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

2004. október 30-án került először megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában a Református Iskolák Találkozója, amelyen közel 11.000 ember vett részt.

Ezen a jeles alkalmon nemcsak a magyarországi, hanem a határon túli református iskolák diákjai és tanárai is megjelentek. Iskolánkat negyedikes néptáncosaink képviselték. A nap mottója a következő Ige volt: "... egyet akarva ugyanarra törekedjetek- (Filippi 2:2 ), vagyis feladatuknak tekintsék a református a református iskolák, hogy elsősorban Krisztust ismertessék meg a gyerekekkel, hiszen Õ az élet forrása. A köszöntők, áhítat, és előadás mellett színes programok várták a résztvevőket. Az óvodások körjátéka, a népmesék, a néptánc, az akrobaták, a kórusok, továbbá az együttesek és a zenekarok mind-mind azt mutatták be ezen a rendezvényen, hogy egyházunk iskolái értéket, kultúrát és Isten országát közvetítik. Ezen a napon közöttünk voltak olyan hírességek is, mint dr. Nagy Sándor ( a zsinat világi elnöke), Sárosdy Eszter (televíziós műsorvezető), dr. Varga Mihály (országgyűlési képviselő), akik vallomások címmel osztották meg velünk gondolataikat életükről és Istenünkről.
Ez az összehangolt, nagyon jól megszervezett találkozó a gyerekek színvonalas műsorai által bebizonyította, hogy a református iskoláknak is van jövőjük.
Oláh Erika 1. osztályos tanító

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél