Cikkek

Iskolánk hírei

Országos Mesemondó Versenyt hirdetett Tiszakécske, református iskolás gyerekeknek immár második alkalommal. A helyi Református Kollégium Iskolája és Gimnáziuma igen színvonalas rendezvényt tudhat magának.

Nemcsak mesemondók, hanem meseírók és kézművesek is összemérhették tudásaikat. A neves versengésre a Duna vonaláig igen sok helyről érkeztek diákok: Budapestről, Békésről, Szentesről, Mezőcsátról, Nyíregyházáról, Nagykőrösről, Hajdúböszörményből, Karcagról, Debrecenből, Ceglédről, Berettyóújfaluból.
November 11-én igen borús, ködös időben indultunk neki a hosszú útnak. Az időjárás miatti hangulatunkat felderítette a rendezők szívélyes fogadtatása. Egésznap rendelkezésünkre álltak, nem hagyták, hogy kóborló báránykák legyünk.
A versengés előtt Isten igéjéből merítettek erőt a versenyzők, melyet a Református Templomban hallgattunk meg közösen, Hegedűs Béla lelkész tolmácsolásában. Majd ezután kezdődött a megmérettetés. Korosztályonként /1.-6. osztályig/ mérték össze tudásukat a gyerekek. Állatmesékkel kellett készülni a tanulóknak, melyek még tanulságokat is adtak szemünk elé.
Lehetett rossz idő, utaztunk több órát, de diákjainkat ez nem kedvetlenítette el. Szabó Kristóf szépen megállta a helyét az 5. osztályból, dicséretben részesült. Majoros Laura Lilla 2. osztályos mesemondónk 2. helyezést ért el a saját korosztályában.
Az eredményhirdetés szintén a Református Templomban volt, mely után egy színvonalas műsorral kedveskedtek a tiszakécskei iskolások.
Fáradtan, de annál nagyobb örömmel, új élményekkel érkeztünk haza. Kérjük Istent, adjon erőt még nagyon sok diákunknak, tanárainknak, hasonló vagy más versenyeken való részvételre, melyekkel tovább öregbíthetjük iskolánk hírnevét.
Nagy Istvánné 2. oszt. tanító

Helyreigazítás
Gratulálunk Szabó Zsuzsa és Palcsák Bence 2. osztályos tanulóinknak is, akik az október 14.-i csengeri Meseszüret elnevezésű mesemondó versenyen részt vettek és szépen helytálltak. Ezúton kérünk elnézést tőlük és szüleiktől, amiért az előző számban megjelent beszámoló cikkünkből a nevük gépelési hiba miatt kimaradt.

2005. október 28-án 9. alkalommal került megrendezésre Debrecenben a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Iskolájában a református általános iskolásoknak hirdetett Országos Tanulmányi Verseny.
Iskolánk tanulói először vettek részt ezen a nagyszerű szervezésű, színvonalas versenyen, melyre csaknem 200 gyerek sereglett össze az ország minden részéből.

A kedves vendéglátás, nyitóáhítat és a közös ének tanulás után kezdődött az izgalmas megmérettetés az iskola tornatermeiben. A versenyt több tantárgyból, 2.-8. osztályosoknak, egyéni és csapatversenyben rendezték.

Jól felkészült tanulóink az érdekes, de nehéz feladatokat megoldva méltóan képviselték iskolánkat:
Bodó Máté 4. osztályos tanulónk matematika tantárgyból 3. helyezett lett.
Becsei Miklós és Makrai Gábor 5. osztályos tanulóink az 5.-6. osztályosoknak hirdetett angol nyelvi csapatversenyben 5. helyezést értek el. (1 ponttal lemaradva a dobogós helyről)

Örömmel adunk hírt arról, hogy december 6-án immár 5. alkalommal látogatott el hozzánk (a Kálvin János Református Általános Iskolába) a Mikulás. 120 gyerek lelkes izgalommal várta, mit rejt a puttonya. Izgalmas előkészületek után az 1. osztályosok köszöntötték őt kedves műsorukkal, s lám az ünnepség végén senki sem ment haza üres kézzel. A jóságos Mikulás minden gyermeket megajándékozott. Volt, akit megdicsért, néhányan pedig személyre szóló jó tanácsokat kaptak tőle. Az 1. osztályos tanulók ellátogattak az Északi lakótelep óvodájába is. Műsoruknak és kedves kis ajándékaiknak nagyon örültek az ovisok.
Légrádi Gézáné 1. oszt. tanító


Gratulálunk tanulóinknak! Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!
A sikeres részvételért legyen Istenünknek hála és dicsőség!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél