Cikkek

Baba-Mama Kör

"Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól."

Péld.22,6.

Gyülekezetünkben édesanyák kívánságára indítottuk a babák által is örömmel látogatott alkalmat, ahol Isten igéje körül gyűlnek össze a babák, mamák. Ez év (2005.) februárjától működik a baba-mama kör, ahová minden babát és anyukáját szeretettel várunk. Pontosan mikor és hová? Minden hónap első hétfőjén, délelőtt 10 órai kezdettel a Somogyi Béla út 12. szám alatti családi házba, ahol dr. Makrai Tiborné a vendéglátó házigazdánk. Családias, szeretetteljes légkörben a babák már korán megérezhetik az imádság erejét, az Istenre figyelés fontosságát, miközben maguk is kapcsolatokat alakítanak ki, ismerkednek a többi babával, együtt játszanak, eszegetnek vagy éppen alszanak. Így a kicsik számára teljesen természetes lesz az a közösség, ahol Isten igéjét hallják, és akaratát keresik. (Később nem lesz számukra idegen a gyülekezeti élet.) Nem kell távol maradnia, nyugodtan jöhet az anyuka még akkor is ha tudja, pont akkor lesz etetési idő, hisz van lehetőség szoptatásra, etetésre. 11-15-en vagyunk a babákkal együtt. Énekelünk, imádkozunk, bibliát olvasunk, minden alkalommal egy anyuka beszámol az általa választott témáról, majd megbeszéljük. A totyogó, gőgicsélő csöppségek jelenlétükkel csatlakoznak az áhítathoz.
"Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon-, olvassuk a példabeszédek könyvében (Péld. 22,6), de mi a neki megfelelő mód? Mi a feladata egy édesanyának, hogyan állja meg helyét a mindennapokban, gyermeknevelési kérdésekben? Hogyan legyek jó anya... és sorolhatnánk még kérdéseinket, amelyeket egy fiatal első gyermekes, vagy akár egy tapasztalt anya is feltesz magában - a Bibliában keressük Isten válaszát kérdéseinkre. "Anyák a Bibliában- című könyvet használva vezérfonálként vesszük sorra és tanulmányozzuk a Szentírásból azokat az igehelyeket, történeteket, amelyek a családra, gyermekekre vonatkozóan adnak útmutatás, ahol bibliai édesanyák példájából tanulhatunk.
Az ige által olyan figyelmeztetéseket, tanításokat kapunk, melyek által jobban észrevehetjük a gyermeknevelés és családi élet, a szeretetközösség buktatóit. Tudatosabban, jobban odafigyelhetünk Isten vezetésére.

Szeretettel hívunk és várunk gyülekezetünkből minden várandós kismamát, babát és anyukáját a következő alkalmunkra, mely (most kivételesen az ünnepek miatt a hónap 2. hétfőjén) január 9-én lesz. Remélem, sokan kedvet kaptak hozzá. Magam is nagyon szívesen járok ebbe a közösségbe kisfiammal, akit először még a pocakomban vittem, most pedig már nyolc hónapos és láthatóan élvezi a babák-mamák társaságát.

Adamcsik Dávidné Mártha Anita
beosztott lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél