Cikkek

Karácsonyi alkotóház

A tavalyi nagy sikere miatt az idén is megrendezésre került iskolánkban az ajándékkészítő délután december 19-én.

A rendezvény délután 2 órakor az 5. osztályosok éneklésével kezdődött, amit az aulában közösen állított fenyő alatt adtak elő angol nyelven. Ezek után a tantermekben megkezdődött az izgalmas alkotás. Mindenki kézügyességének és kedvének megfelelően válogathatott az elkészíthető ajándéktárgyak közül. A lehetőségek gazdagságáról az idén is szorgos kezű tanítóink gondoskodtak. Volt minálunk gipszfestés, üvegfestés, tésztából készült fenyődísz, karácsonyi lámpás, asztali dísz, ajtókopogtató, ajándékkísérő kártya papírból hajtogatva és hímezve, angyalka kukoricacsuhéból és aranykartonból.
Mindenki nagy türelemmel, boldog izgalommal, hatalmas lelkesedéssel dolgozott a gyerekek és a nevelők közül is. Mindannyian elkészíthettük saját kezünkkel a családtagjaink ajándékait. A tantermekben csendes karácsonyi énekek szóltak, és gyertyafény erősítette a várakozás, ajándékozás örömét. Ajándékokkal gazdagon megrakodva vártuk négy óra után a szülőket.
Rendezvényünk megvalósításáért köszönet minden szülőnek, akik a megfelelő alapanyagok beszerzésében segítségünkre voltak. S köszönet minden aktív, lelkes, ügyes kezű tanítónak és tanárnak. Áldozatkész munkájukra a jövőben is számítunk!


Adventi szolgálatok
" Advent, te szépen csengő kedves szó ...-


Az év egyik legszebb, legmeghittebb időszakában, adventben minden református iskolás tanító és diák szíve egy közös ritmusban dobban. Nagy-nagy örömmel várjuk mindannyian az adventi szolgálatokat. Ilyenkor lelkesen készül iskolánk apraja, nagyja.
Az idén már a 3. adventi vasárnap bemutatkozhattak a 2. osztály tanulói az Újtelepi templomban. Meghatóan kedves műsorukat látva jó volt érezni az ünnep csendjét, s öröm volt megtapasztalni, hogy minden gyermek átéli az adventi várakozás izgalmait, vágyait, örömét. Felemelően kedves verseket hallhattunk a fényről, melyből kiderült szükségünk van Jézus Krisztus világosságára a bennünk rejlő "sötétség- miatt. Köszönet ezért a szép műsorért, s az ünnep fényéért a két felkészítő tanítónak Nagy Istvánnénak és Balkánszkyné Oláh Erikának.
A 4. adventi vasárnap a 3. osztály az Északi lakótelepi templomban szolgált. Műsoruk alapját a kórusban szavalt versek adták, melyben megmutatták, hogy közösségükben egy gyermekként képesek az Úr Jézus szeretetét hirdetni. Együtt ismételték meg műsoruk végén az ünnep legszebb üzenetét:
" Az igazi fehér karácsony
A testet öltött szeretet,
Az, hogyha a Te számodra
Jézus Krisztus megszületett.-

Köszönet műsorukért a felkészítő nevelőknek az osztályfőnöknek, és Mándiné Szabó Ágnesnek.
Iskolánk legnagyobb alsós tanulói a 4. osztályosok a Kossuth téri templomban szolgáltak. Műsorukra a legmegfelelőbb kifejezés a meghitt ünnepélyesség. Megható volt tapasztalni azt, hogy az adventi várakozás az örömteli, szép álmokat sem nélkülöző várakozás. Ezt a varázslatosságot a sok kifejezően elszavalt vers, a csengő hangon megszólaló énekek, és a zenei aláfestés együtt alkotta. Köszönet a feledhetetlen percekért Kertes Lászlóné és Kiss Éva tanítóknak. Minden szolgálatot tevő kisdiák nevében köszönetet szeretnék mondani mindhárom gyülekezetnek az általuk készített kedves ajándékokért, s azokért a boldog, csendes percekért melyekkel örömkönnyeket csalhattunk a megjelentek szemébe.
Kívánunk iskolánk minden tanulója, tanítója, tanára és valamennyi dolgozója nevében áldott ünnepet minden gyülekezeti tagnak!


" Ó, emberek, gondoljatok ma rá!-


Örömmel számolunk be arról, hogy iskolánk tanulói a templomok falain túlra is elvitték a karácsony üzenetét.
A tavalyi év szereplése után ugyanis az idén is meghívást kaptunk Győrfi Tiborné szülőn keresztül a Mátészalkai Tejipar Karácsonyi Ünnepére, ahol a tanulók műsorával kezdődött az ünnepség. A 3. osztály 27 tanulóján kívül szolgáltak még az üzemben dolgozó szülők gyermekei. Tanulóink meghitt szavalatain és énekein keresztül biztosan közelebb került advent utolsó napjaiban az Úr Jézushoz az ott megjelent valamennyi dolgozó. Kívánjuk, hogy ne csak ezen a napon gondoljanak a Megváltóra, hanem szívükbe egész évben égjen az ünnep fényének lángja. Köszönet a gyermekek vendéglátásáért és az apró emlékekért, melyeket számunkra biztosítottak.

Pappné Szabó Angéla
tanító

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél