Cikkek

Énekkarunk 2005-ben

A fenti ige segítségével egy pár gondolatban szeretném bemutatni énekkarunk tevékenykedését.

Énekkarunk több éves múltra tekint vissza. Korábban 15-20 fővel indultunk, ma már meghaladja a 40 főt a tagok száma. Az évek alatt Istennek hála igazi kis családdá kovácsolódtunk össze. Együtt adunk hálát az örömökért, és imádságban hordozzuk azokat a testvéreket, akiket Istenünk próbatétel elé állít.
Hetente egyszer jövünk össze. A próbák előtt minden alkalommal egy-egy testvér rövid igemagyarázattal szolgál. Egy kedves énekkel megköszöntjük az éppen névnapjukat vagy születésnapjukat ünneplőket. Mindig nagy örömmel és alázattal készülünk a szolgálatainkra. Minden egyházi ünnepen igaz hittel szolgálunk, Isten dicsőségére. Igyekszünk, hogy mindhárom templomunkba évente egyszer eljussunk. Kapcsolatot tartunk a szomszédos gyülekezetek énekkaraival. Így jutottunk el minden évben a nagyecsedi református gimnázium ünnepségeire. Ez évben ők is elfogadták szíves meghívásunkat, és együtt énekeltünk egy zenés áhítat keretében. Vendégei voltunk a nyírmeggyesi gyülekezetnek, és meghívásunkat ők is elfogadták. Szolgáltunk a nyírcsaholyi gyülekezet hálaadó istentiszteletén is. Ha felkérést kapunk, szívesen részt veszünk esküvőkön, keresztelőkön is.
December 18-án a mátészalkai idősek otthonába látogatunk, karácsonyi énekekkel és szerény ajándékkal kedveskedünk az otthon lakóinak.
December 22-én a szamosszegi gyülekezet lelkipásztora szíves meghívásának teszünk eleget. A községben rendezendő karácsonyi ünnepen szolgálunk.
December 25-én az újtelepi templomban szolgálunk a délelőtti istentiszteleten.
Énekkarunk minden évben közös kirándulást szervez. Bejártuk már Szatmár-Bereg nevezetességeit, jártunk a Zempléni hegységben, Budapesten, a Dunakanyarban. Ebben az évben Szeged és Ópusztaszer volt az úti célunk. Kirándulásaink során, ahol lehetőség van rá, mindenütt szívesen énekelünk a református templomokban.
Az énekkar rövid bemutatását Bartha Béla tiszteletes úr gyakran használt szavaival zárom: "Aki Isten dicsőségére énekel, kétszer imádkozik.-
Közeleg a karácsony, ilyenkor mindenki vár valamit, van aki ajándékot, van aki békességet. A mi ajándékunk talán nincs csillogó papírba csomagolva, színes szalaggal átkötve, de a legnagyobb ajándék: JÉZUS KRISZTUS.
Kívánom minden testvérnek, hogy a zajos készülődés közben is halljuk meg a zörgető Jézus kopogását. Engedjük be szívünkbe, hogy felemelhessen és megláttathassa velünk a karácsonyi csodát. Az énekkar tagjai nevében egy kedves énekkel kívánok minden kedves testvérnek áldott karácsonyi ünnepeket.

A legnagyobb ajándék
Te lettél én Uram!
Ó hadd legyek tenéked ajándék én magam.
A legnagyobb boldogság így lett enyém, s legyen
Sok emberé a földön Karácsony ünnepen!

Virág Miklósné
énekkari tag

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél