Cikkek

Beszámoló nőszövetségünk életéről

"Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat,

s nevezi azt Immánuelnek- Ézsaiás 7.14

Karácsony ünnepéhez közeledve a fenti igével köszöntjük szeretett Testvéreinket. A 2005 évre visszatekintve alkalmak, találkozások, konferenciák, kirándulások sorozatáról számolhatunk be. Munkánkról éves tervet készítünk, nőszövetségi tagjainkkal megbeszélve. Havonta rendszeresen tartunk összejövetelt, áhítattal, énekléssel, imádsággal.
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség által Berekfürdőn szervezett bibliaiskolában februárban és októberben is részt vettünk. Kiemelkedő alkalmak voltak ezek számunkra, gazdag előadásokkal, melyekről összejöveteleinken beszámoltunk. Ez év márciusában szerveztük meg először Mátészalkán a társegyházakkal közösen a Nők Ökumenikus világ imanapját.
A hittanos tanulóknak énekversenyt hirdettünk meg, melyre a gyermekekkel eljöttek szüleik is. A verseny után szeretetvendégségre hívtunk meg mindenkit.
Nőszövetségünk április 23-án ünnepelte megalakulásának 10 éves évfordulóját, melyre meghívtuk az egyházkerületi nőszövetség titkárát, a nyírbátori, fehérgyarmati nőszövetségeket, valamint vendégeink voltak a csengeri idősek otthonának lakói is.
Májusban Debrecenbe kirándultunk, programunkban szerepelt a kollégium, valamint a múzeumban a Munkácsy trilógia megtekintése.
A debreceni nagytemplomban júniusban megtartott országos konferencián és Hajdúböszörményben a Biblia Szövetség által rendszeresen megtartott őszi konferencián is részt vettünk. Szövetségünk tagjai folyamatosan készítik a fáslit a lepramisszió részére. Beteglátogatásaink, valamint a temetéseken való részvételünk is rendszeres.
A megkeresztelt gyermekeknek díszzsebkendőt készítettünk, a gyászoló családoknak igés lapokat készítünk. A karácsonyi műsorban szereplő gyermekeknek ajándékot adunk. Meghirdettük a hittanoktatásban résztvevő gyermekeknek a bibliai történetmondó versenyt. Decemberben egyházunk vendége volt a Dorcas Magyarország Segélyszervezet munkatársa, Dani László, aki ismertette tevékenységüket. Az ezt követő szeretet vendégséget nőszövetségünk rendezte. Nőszövetségünk fő feladata továbbra is a segítségnyújtás.

Dr. Szűcs Lajosné nőszövetségi titkár

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél