Cikkek

Biztos Szikla klub

Biztos Szikla. Az élet viharaiban mindenkinek szüksége van egy biztos helyre, amely soha meg nem inog, egy Sziklára, amely örökké megáll. Egy Biztos Sziklára, amelyre ha ráépíti az életét, jöhet bármilyen árvíz, vihar, nem omlik össze, mert jó alapra épített.

A ma fiataljait éppen azok az áradatok sodorják messze az egyháztól, amelyek divatos eszméikkel elborítják a mai világot.
Azért indítottuk el a Biztos Szikla Klubot, hogy lehetőséget adjunk a mai tiniknek saját nyelvükön hallani Arról, aki az ő életüknek is biztos alapja lehet.
Honnan indult az egész?
A Biztos Szikla programot Új-Zélandon hozták létre 1988-ban, ifjúsági munkában dolgozó szakemberek, a Fiatalok Krisztusért missziós szervezet kezdeményezésén belül. 1990-től Nagy-Britanniában, 1995-től pedig Hollandiában is megszervezik az első klubokat. Magyarországon 1997-től indult el, jelenleg 28 gyülekezetben vannak Biztos Szikla Klubok.
A program célja a 11-14 éves fiatalok elérése az evangéliummal oly módon, hogy speciális igényeikhez, érdeklődésükhöz, ízlésükhöz alkalmazkodunk.
Hadd idézzek a program klubvezető képző kézikönyvéből: "Tudatában vagyunk annak, hogy milyen nehéz ezt a korosztályt elérni az evangéliummal..., éppen ezért nagyon sok fiatalnak lehet ez a program egy olyan kezdőpont az életében, amelytől elkezdődik az Istenhez való közeledés, vagy amelytől elkezdik megérteni a keresztyén hit lényegét. A 11-14 éves korban meghozott döntések ki fognak hatni egész életükre, és ezzel a programmal ott lehetünk a döntéseik meghozásához szükséges segítséggel-.

A klub főbb elemei:
- Vidámság egy izgalmas klubprogram keretében. Fontos, hogy a tinik jól érezzék magukat, és közben maradandó értékekkel gazdagodjanak. Szeretnénk, ha úgy gondolnának a klubra amit nem szabad kihagyni a héten.
- Tartalmas kapcsolatok kialakítása. A fiatalok kortárs barátokra találnak, és mintát láthatnak Krisztus-követő felnőttek életéből, akik készek segítséget adni az őket foglalkoztató problémákban.
- Életre nevelés a fiatalokat érintő témákon keresztül. A klub témái szorosan érintik a fiatalok érdeklődési körében fontos szerepet betöltő témákat, mint pénz, jövő, magány, fiú-lány kapcsolatok, alkohol, drog stb. Ezekre keresünk gyakorlatias válaszokat
- Az evangélium bemutatása. A klub legfontosabb része ez, ahol elmondjuk, mi Isten és a Biblia véleménye az adott témáról.

Az indulás nehézségei után szépen gyarapodunk, minden alkalmon vannak újak. A klubot jelenleg minden pénteken fél 5-től tartjuk a Kálvin János Református Általános Iskola ötödikeseinek osztálytermében, amit ez úton is megköszönünk az iskola vezetőségének azzal a sok bátorítással és segítséggel egyetemben, amivel segítik a klub működését. Szeretnénk az egész városban megszólítani a diákokat, ezért a II. félév célja az, hogy ismertté tegyük a klubot a város iskoláiban, mert hisszük, mindenkinek szüksége van arra a Biztos Sziklára, aki emberré lett karácsonykor értünk.

Vadász Sándor
Tódi Melinda
Fogarassy Márton
a Biztos Szikla klub vezetői

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél