Cikkek

I. REFORMÁTUS CSALÁDI NAP

"... én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk.- (Józs. 24,15 )



Régi álom valósulhatott meg 2006. június 24-én a Kálvin János Református Általános Iskolában. Megszervezésre került a "Szupermágnes- címet viselő gyermekevangélizációs tábor zárásaként az I. Református családi nap.
A mai rohanó világban szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy családok együtt tölthetnek pihenéssel, szórakozással, testvéri közösségben egy napot. Pedig ez valósulhatott meg a Kálvin János Református Általános Iskola udvarán. Együtt tölthettünk egy szép nyári napot a táborban résztvevő gyermekek és refisek szüleivel, gyülekezetünk tagjaival és azok családjaival, 200-an lehettünk együtt. Ezt a vidám nyári napot Becsei Miklós elnök-lelkipásztor úr nyitotta meg az Ige szavaival. Ezt követte a refis diákok bábelőadása. Hiszen ettől a tanévtől kezdte meg működését iskolánkban egy kis bábcsoport. Így első előadásukkal a családoknak kedveskedtek. Majd a tábort vezető és ezt a napot megszervező Nagy György lelkipásztor úr vezetésével a gyermekek műsora következett, ahol a táborban tanult aranymondások és énekek vezették be az evangélizációt.
Ezután kicsik és nagyok nagy örömére lehetőségünk nyílt megnézni a rendőrkutya bemutatót és egy tűzoltóautó felszerelését és működését. Majd egy közlekedési akadályversenyre került sor. Eközben - főleg az apukák érdeklődésére - megtudhattuk, hogyan működik a traffipax, lehetőségünk nyílt agyagozásra, és megismerkedhettünk a fafaragás szépségével.
A lelki táplálék és örömök után szükségünk volt testi táplálékra is. Amíg mi az előbb ismertetett érdekességekkel ismerkedtünk, beszélgettünk, addig 6 bográcsban főtt a gulyás. Köszönetet szeretnénk mondani Szabó Istvánnak, Vass Istvánnak, Filep Györgynek, Tóth Gézának és családjaiknak, valamint a 3. osztályos szülőknek, hogy ezen a nyári napon a tűz mellett álltak, és asztalunkra "varázsolták- a finomabbnál finomabb leveseket. A finom ebéd után két "mérkőzésen- szurkolhattunk. Az iskola udvarán apa-fiú foci meccs, a tornateremben anya-lánya röplabda meccsen biztathattuk az ifjakat és az "örök ifjakat-.
A napot az ifisek színvonalas koncertje zárta.
Ezt összegezve, látva a résztvevők gondtalan örömét, elmondhatjuk: IGEN, szükség van családi napok szervezésére.
Szükségünk van arra, hogy felhőtlenül együtt tölthessünk családunkkal néhány órát. Szükségünk van arra, hogy a gyülekezeti tagokat és ezek családját jobban megismerjük, hiszen egy családhoz tartozunk.
Végezetül köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki a táborban, a családi napon és annak szervezésében részt vett, hogy 4 napon keresztül Isten gyermekeiként családhoz méltó szeretetben tudtunk együtt dolgozni. Köszönet érte.
Baktiné Illés Éva - igazgató

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél