Cikkek

Mindörökké Övé

Augusztus elején kis térségünkbe látogattak a Bibliaszövetség fiataljai, vagy röviden csak a BSZ-esek. Paposon, a Fülöp-tanyán voltak elszállásolva és szolgáltak estéről estére a heti evangélizáción.

Volt alkalmunk kicsit közelebbről is megismerni őket és hálával tapasztaltam, hogy egytől egyig átadott életű testvéreim Jézusban. Sipos Aba Álmos érkezett velük, aki nem más, mint a békásmegyeri missziói gyülekezet lelkipásztora. Ő szolgált Igével azon az estén is, amelyen mi is részt vettünk az Ifi pár tagjával.
A Lukács 15:1-7,az elveszett juh példázata volt, amit az egyik estén elmondott, és amiről szeretnék röviden írni. Nem azt szeretném most nektek vázolni, hogy miről is szólt az istentisztelet, hiszen nagyjából tisztában vagytok ezzel a történettel, sokkal inkább, hogy én mit értettem meg belőle, Isten milyen gondolatokat ébresztett bennem. Jézus a Jó Pásztor, Aki otthagyja nyáját azért az egy elcsatangolt, kicsi juhocskáért, hogy életét megmentse. Hadd tegyem most fel Neked azt a kérdést, hogy a bárányok vagy a birkák aklába tartozol? A bárányokéba, akik hallgatnak a Pásztor szavára vagy a birkáéiba, akik fejvesztve rohangálnak eszeveszetten, és nem hallják meg Őrizőjük szavát?! Jézus saját magáról állítja azt a tényt, hogy egyedül Ő a Jó Pásztor. Juhocskái, vagyis mi, akik nagyon szeretjük
Őt, sehol máshol nem érezzük jól magunkat, csakis egyedül az Ő
jelenlétében. A kis bárányok tudják, érzik, hogy szereti Őket, gondot visel róluk, nem feledkezik meg egyetlen egyről sem. Viszont nagyon gyakran a "farkas" is be-bekukucskál ebbe
a kis akolba. Fontos, hogy mihamarabb észrevegyük és kiűzzük onnan.
Gondolj bele picit, akárhányszor "elcsatangoltál" ebből a környezetből, Jézusnak mindannyiszor hiányoztál. Neki hiányzik a juha, ha már egy kicsit is távol kerülsz Tőle, elszomorodik. Ezt akarod? Hogy Az legyen szomorú, Aki életét adta az Ő bárányaiért? Érted!?
Nagyon fontos megértenünk azt, hogy én nem tudok magamtól "hazamenni", csak úgy menekülhetek meg, ha Ő jön értem, újra a karjaiba vesz, mint egy törött lábú kis juhot, és Ő visz engem oda vissza, ahonnan én "birkaként" elkóboroltam.
Tódi Melinda

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél