Cikkek

Hírek Innen-Onnan

Hírek innen - onnan

Felújították a hodgyai református templomot
A Magyar Nemzeti Bank vezetősége is jelen lesz augusztus 26-án, az árvíz során súlyosan megrongálódott hodgyai református templom újra felavatási ünnepségén. A falu központjában található templom épületébe közel két méter magasan tört be a víz, megsemmisítve belső berendezését, megsüllyesztve oldalfalát és harangtornyát.
Miután megtekintették a helyreállításra szoruló templom épületét, és megbeszélést folytatattak Ballai Zoltán lelkipásztorral, valamint az egyházközség tagjaival, Missura Gábor, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője, sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a hodgyai református templom felújítását a Magyar Nemzeti Bank nagy-részben támogatja, mivel a falu önerőből elvégezni nem tudná.

Az épületet tejes egészében felújították, az utolsó simításokat végzik jelenleg, a falu apraja-nagyja lázasan készül az újra avató ünnepségre. Az ünnepi hálaadó istentiszteleten Pap Géza Erdélyi Református püspök hirdet igét. Ahol számos hazai és magyarországi közéleti személyiség lesz jelen. A hollandiai kampeni gyülekezetből nyolcvan személy érkezik a templomavatóra. (erdely.ma)

Megjegyzés: A hodgyai gyülekezetet iskolánk és gyülekezetünk is támogatta adományaival. /a szerk./


Alice Cooper megtérése
Korábban minden tekintély ellen lázított, ma meggyőződése: "A gyermekeknek kellenek a korlátok". Korábban koncertjein lefejezte a tyúkokat, s megitta vérüket, ma mindent "Krisztus dicsőségére" szeretne tenni. A nemzetközi médiavilág elképedve áll Alice Cooper pálfordulása előtt. Énekeiben az ördöggel, a sátánnal foglalkozik, személyes életében azonban Jézus mellett kötelezte el magát - írja róla a Süddeutsche Zeitung. 16 évvel ezelőtt megtért a rocksztár, és most szülővárosában, az USA Arizona államában található Phoenixben három millió dollárért keresztyén ifjúsági központot építtet. A központ neve: Szikla, 1.800 négyzetméteres területtel a Grand Canyon Egyetem területén épül fel. Ezen az egyetemen kapta meg a most 58 éves rocksztár a tiszteletbeli doktori diplomát. Utcagyerekek, kallódó fiatalok számára épül a központ. A Sziklában nem lehet dohányozni, alkoholt vagy drogot fogyasztani.
(promedienmagazin.de, 2006.08.07. - dr. békefy-röhrig klaudia)



Épül a vancouveri hitközpont
A 2010-es téli olimpiára már most elkezdték Kanadában a sokféle vallás istentiszteletére alkalmas hitközpont építését. A tervek szerint a központ 25 millió kanadai dollárba kerül majd (kb. 22,3 millió USA dollár). A Brit-Kolumbiai Vallásközi Spirituális Társaság, amelyik az egyik elgondolója és kiviteleztetője a tervnek, magában foglalja a keresztyén, buddhista, zsidó, muszlim, szik és más hitközösségek képviselőit. Az atléták falujában fogják majd megépíteni a hitközpontot, melynek kivitelezése erőteljesebb ütemben 2007-ben indul be, s a teljesen kész épületet 2009-ben avatják fel. (ENI.ch, 2006.08.08. - dr. békefy)


Újabb mecsetek Hollandiában
Több médium által készített holland tanulmány szerint 2007-ig 450 mecset lesz Hollandiában. 115 mecset mutat majd az égre a legnagyobb városokban, így Amszterdamban, Rotterdamban, Utrechtben és Den Haagban. Jelenleg kb. egy millió muszlim él a tulipánok hazájában. A prominens építkezések között van egy 2000 személyes nagy mecset a marokkói muszlimok részére Rotterdamban és Amszterdamban, ahol a mecset mellett egy 42 méter magas minaret is felépült.
(ref.ch, 2006.07.31. - dr. békefy-röhrig klaudia)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél