Cikkek

Különleges őrségváltás

Különös és szép események tanúi lehettek azok, akik részt vettek a baptista gyülekezet július 23-i lelkész búcsúztató és egyben beiktató istentiszteletén.

Dóczi Ákos lelkész búcsúzott a mátészalkai gyülekezettől, és a stafétabotot Takács Zoltán lelkészjelölt vette át.(Dóczi Ákost a bajai gyülekezet hívta meg)
Katona László nagyvarsányi (levezető) lelkész köszöntése után, az ünnepi istentiszteletet Mészáros Kornél, a baptista egyház főtitkára tartotta.
A prédikáció után Dóczi Ákos átadta a gyülekezet régi Bibliáját Takács Zoltánnak. Egymáshoz intézett szavaikból a következő derült ki: bár kezdetben volt közöttük némi feszültség, de Istenre figyelve ez sohasem fejlődött egy pozícióféltési adok-kapokká.
Ezután következtek az ünnepi köszöntések. A mátészalkai gyülekezet nevében Nagy György tiszteletes úr köszöntötte az érintetteket egy-egy igével.
Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult a gyülekezeti terem udvarán. A jelenlevők nagy többsége személyesen is ismerte egymást, hiszen volt már munkakapcsolatunk is (PRO-CHRIST)
Epilógus:
Másnap kezdődött a baptista sátoros evangelizációs hét. Aki addig azt gondolta, hogy az átadás-átvétel csupán csak kölcsönös udvariaskodás volt, az újra elgondolkodhatott.
A régi és új lelkész együtt szolgált a héten a legnagyobb egyetértésben.
Isten adjon erőt mindkettejüknek a vállalásuk teljesítésében.
Alexa Imre presbiter

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél