Cikkek

Házaspári körök közös alkalma Tivadaron

Egy rendhagyó délután, június 11-én vasárnap tartottuk házaspári alkalmunkat. Összejövetelünk eltért a megszokottól, helyszínünk a tivadari egyházi ifjúsági üdülő volt. Nemcsak a mátészalkai csoport, hanem a vásárosnaményi és a fehérgyarmati alakuló házaspári csoport is képviseltette magát.

A gyerekekkel együtt 35 fővel tartottuk ezt a rendhagyó délutánunkat, amely egy finom ebéddel kezdődött. Az őzpörköltet a helyiek készítették számunkra. Ebéd után közös beszélgetésünk témája a szexualitás, melyről dr. Nagy Péter tartott előadást. Erről a dologról nehéz beszélni, de a mai világban pont ezen keresztül támad a Sátán a legjobban és ő nem szégyenlős.
Isten a családot, házasságot adta nekünk védelmünkre, melyet a hármas kötélre alapoz Prédikátor 4. 9-10: "Sokkal jobban van dolga a kettőnek, hogy nem egynek; mert azoknak jó jutalmuk van az ő munkájukból. Mert ha elesnek is az egyik felemeli társát. Jaj pedig az egyedül valóknak: ha elesik, és nincsen, aki őt felemelje.- Támadások sokféle formában törnek családunk, házasságunk nyugalmára. Kiemeltük a média /tv, internet, újságok/ negatív hatásait (a tökéletes külső hangsúlyozása). Megemlítettük a divat hatását is, ami fölött ma sokszor már elsiklunk (pl. kihívóan rövid szoknya, piercing, tetoválás).
A házasságban nagyon fontos, hogy helye legyen az intimitásnak, ami csak két emberre tartozik, abba ne engedjünk rést ütni. A Biblia nem olyan prűd, mint gondolnánk. Beszél ezekről a dolgokról is, mint például a szexualitás és a szerelem. Isten vágyat plántált belénk. Énekek éneke 7; 6-7 "Mily igen szép vagy és mily kedves, gyönyörűséges szerelmem! Termeted pálmához hasonló, melleid szőlőfürtökhöz.- A 11. versből pedig: -Én szerelmesemé vagyok, és ő is utánam vágyódik.- Ez az alkalom is megmutatta, hogy a Biblia az élet minden területére ad útmutatást. Összejövetelünket egy tarpai kirándulással zártuk, megtekintettünk egy különleges falusi gazdaságot, ahol mangalica és szürke marha rideg tartásával foglalkoztak, és ahol kialakítottak egy kis helyi múzeumot is.
Széles család

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél