Cikkek

Bizonyságtétel

MEGHALT ÉRTED AZ ISTEN!

Bizonyságtétel

Nagyecseden születtem református, vallásos családban. Nagymamámmal egészen kicsi gyerekkoromtól jártam az istentiszteletekre. A templomba járásom megmaradt a konfirmációi vizsga után is, még a középiskolai éveim alatt is, ami a hatvanas években volt.
Házasságkötésem után azonban ez elmaradt, jártam a magam választotta utat. Családi életünk kiegyensúlyozott volt, gyermekeink születtek, jól tanultak.
Aztán, mint általában mindenkinek, nekünk is lettek gondjaink. Emberekhez fordultunk segítségért, de bizony nem kaptunk. Mélyen elgondolkodtam, mi lehetne a megoldás, és bevillant az agyamban, hogy Istenhez kell fordulnom, és Tőle kérni segítséget. Férjem munkahely-változtatása sikerült, Ceglédre költöztünk. Cegléden újra kezdtem járni az istentiszteletre. Aztán jött a rendszerváltás, és visszaköltöztünk Mátészalkára. Itt a gyülekezetben kedves hívő testvéreket ismertem meg.
Minden alkalmon, evangelizáción ott voltam, nemcsak ami Mátészalkán volt, hanem a környező településeken is, de továbbra is maradtam vallásos, a hitben nem jutottam előre. Valóban az Úr csodásan működik, nem hagyott engem ebben az állapotban. Hála legyen neki érte!
Egy vasárnapi istentiszteleten már az alapigére nem is emlékszem, csak arra lettem figyelmes, mikor a tiszteletes úr azt mondja: Látod, hogy szeret az Isten, meghalt éretted! Meg tudnál te halni a barátodért? A szó most nemcsak a fülemig ért, hanem szíven talált. Ekkor értettem meg, és ragadott meg az a hatalmas szeretete Istennek, amit szóval kifejezni nem lehet, hogy Jézus Krisztus áldozatával megváltásunkat elvégezte. Ezután egyre többet foglalkoztatott, hogy mennyit megbántottam mennyei Atyámat.
Kedves hívő testvérem 1992. december elején meghívott engem egy berekfürdői csendes hétre, ahol megérkezésünkkor kaptunk egy Igét. Ez a Zak. 8:13. - ami az én megtérési igém lett. - Én megsegítlek benneteket, és áldottak lesztek.
Az Ige olvasásába szívem teljesen beleremegett, és sírásra fakadtam. Már tudom, hogy igaz a II. Korintus 10! - Mert az Isten szerint való szomorúság üdvösségre való megbánhatatlan megtérést szerez, a világ szerint való szomorúság pedig halált szerez.
Azon az estén még meg kellett harcolnom a hit harcát, mert ugye a kísértő rögtön támadott. Mit akarsz? Megtérni? Jézus Krisztus hű követője lenni? Úgy sem tudod megtenni! Hála Istennek, sikerült engem ezen átsegítenie!
A csendes hetet áldott emlékű Borbély Béla bácsi vezette, és a másnapi beszámolóm után rám kérdezett, hogy a testvér Jézus követője?
Boldogan válaszoltam: Igen. Eldőlt a szívemben, követem Jézust. Így jutottam el a Jézus Krisztusba vetett hitre.
Mögöttem a világ,
Előttem a kereszt.
Mögöttem a világ,
Előttem Jézus.
Nincs visszaút!
Nincs visszaút!

Személyes és nagyon komoly beszélgetésem volt a szintén már áldott emlékű Rejtő Mária nénivel, ami után lelkemről a súly leszakadt. Boldog öröm töltött el.
Istennek kegyelmet nyert és szeretett gyermeke vagyok Krisztus, az én Megváltóm által. / Ézsaiás 43:25, 44:22 /
Ebben az évben Isten próbáló kezét rám helyezte, de tudom, hogy nem büntet, hisz minden büntetését Jézusban elvégezte, hanem nevelni akar. A nevelésre pedig szükségem van, ami által még közelebb visz magához. - Mert akit szeret az Úr megdorgálja, megostoroz pedig mindent, akit fiává fogad. Zsid. 12:6. / Jób 5:17., Jób 2:10./
Pállal együtt vallom: Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. /Filippi 1:21/
Dicsérem Őt, és hálatelt szívvel mondom:

Életem ott van Isten tenyerén,
Azért nem félek én,
Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem,
Száz jajszó között is bízom vakon,
Hitem fel nem adom!
Rám tört vadul ezer baj, veszély,
Isten így szól: NE FÉLJ!
Miért is, mitől is félnék én:
AZ ISTEN TENYERÉN!?

Imádság: Áldalak és magasztallak mennyei Édes Atyám a magadhoz igazított jóságodért. Áldalak megtartó kegyelmedért. Kérlek Uram, hogy gyülekezetünk sok tagjának legyen személyes találkozása Jézus Krisztussal. Világunkban a gyűlölet és háborúság lelkét váltsa fel a Szentlelked uralma!
Szent Fiad érdeméért kérlek, hallgass meg! Ámen.

Dr. Szűcs Lajosné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél