Cikkek

Kicsik és nagyok

Kicsik és nagyok...


/ Napközis tábor az Északi templomban 2004. július 5-6-7 /

"De Jézus magához híván őket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa.- Luk. 18:16.
Milyen jó, hogy sok szülő engedett ennek a jézusi parancsnak, hiszen mind a három nap 100 feletti gyermekkel foglalkozhattunk.
A tábor alapgondolata és lelki célja, ahová szerettünk volna eljutni: Minden gyermek vágya, hogy egyszer nagyobb, okosabb, szebb legyen, mint amilyen. Erről szólnak az álmai is. Élete akkor kerül zsákutcába, amikor vágyai beteljesülését Isten nélkül keresi. / Szeretnék nagy lenni! - 1. nap /
Jézus magához hívja a gyermekeket és megáldja őket. Ez ad reménységet arra, hogy a gyermekek közötti munka nem hiábavaló. Jézus érintése egy kicsi, mustármagnyi kezdet. Ez a gyermektábor is a megszólítás alkalma. Jézus igéje mellett érthetik meg a gyermekek, hogy csak Ő tehet naggyá./ Isten tehet naggyá! - 2. nap/
Jézus nemcsak növekedést ad, hanem gazdagságot is. Ő, aki gazdag volt, koldusszegénnyé lett érettünk. Az Ő szegénysége is egy fához kötődik, méghozzá a keresztfához. Az a gazdagság, amit Jézus ad, anyagiakban nem mérhető. A Lélek gyümölcseit kínálja, amelyek nélkül szegény a kicsik és nagyok élete. A megszólított gyermekszívekben Jézus keresi a gyermek hála jó gyümölcseit. / Isten tehet gazdaggá! - 3.nap /
A napi kerettörténetek mellett énektanulás, rajzolás, színezés, játékok, kézimunka, missziói történet, TOTO tette változatossá a napi programokat.
Szeretnénk köszönetet mondani minden felnőtt és ifis testvérnek, akik szolgáltak ezen a három napon bármilyen formában. Áldja meg az Úr a gyülekezetünk jószívű adakozóit, akik támogatták a napközis tábort. Köszönet a szülőknek, akik elengedték gyermekeiket, és támogatták adományokkal együttlétünket.
Külön szeretnénk megköszönni a Flamand Pékségnek - Szűcs Lajosnak és feleségének -, Virág Miklósnak és feleségének, a Falánk Fanni Cukrászdának, - Dankai Tamásnak és feleségének -, ifj. Mónus Bélának, a Zemlényi családnak, hogy a testi táplálékunk elkészülésében nagy részt vállaltak.
Mindenért az Úré legyen a dicsőség!
Lengyel Zoltán

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél