Cikkek

Templomunk külső-belső felújítása 2008

Ez év elején a tervezett templom-felújítási munkák elvégzéséhez elkértük, majd Kenéz Tibor és édesapja segítségével elhozattuk az Északpesti Egyházmegye tulajdonát képező kőműves állványzatot.


Külső munkák
A város Műszaki Osztályával és főépítészével történt konzultáció után, egy vállalkozótól ajánlatot kértünk a külső munkák és a talajszigetelés elvégzésére, melyet a végeredmény bizonytalansága miatt nem vállaltak el.
A vakolatot a templom mindkét oldalán a szükségesnek tartott magasságban eltávolítottuk, és a vízszigetelést megújítottuk. A vakolatot terranova nemes vakolattal állítottuk helyre, ezután a templomfalakat három részletben állványoztuk be, majd gletteltük és lefestettük.
Belső felújítás
A templom 110 éves mennyezete repedezett volt, mállott, és különösen a nyári időben a fejünkre hullott. Ezért, a már korábban fából készült falburkolatra tekintettel, olyan kazettás mennyezetborítást terveztünk, amely megfelelően rögzítheti a meglévő stukatúrt is.
Egy hatvani telephelyen sikerült a szükséges anyagokat (műszárított léc, színfurnér lapok, borovi fenyődeszka) kedvező áron megvásárolni. A kazettás mennyezetet a templom beállványozása után két hét alatt sikerült szépen, jól és balesetmentesen elkészíteni, lakkozni, az állványokat elbontani, valamint az oldalfalakat lefesteni, végül az egész épületet kitakarítani.

Köszönetmondás
Isten nagyon megáldotta munkánkat, hisz már a tervezés időszakában is utat mutatott, és a kivitelezés időszakában is éreztük áldását munkánkon! Hálás köszönetet mondunk annak a mintegy 50 testvérnek, akik a templom felújítási munkáiban részt vettek Így külön köszönetünket fejezzük ki Ken Willfordnak, aki az amerikai Sterling Height Fellowship Chapel gyülekezetből érkezett, és teljes idejét e munka végzésén töltötte. Ken-nek igen jó ötletei és megoldási javaslatai voltak, látszott, hogy járatos a famunkákban.

További segítőink voltak:
Hatvanból: Balogh Mónika, Banyik Istvánné, Blaskovics Judit, Bo Kyeung, Csalók István, Csalók László, Csalókné Emília, Édes Zoltán gondnok, Fonyódi Imre, Guba István, id. Kenéz Tibor (időközben elhunyt), Kenéz Tibor, Kepes Tamás, Kim Sun-Taik lp., Kim Sun-Jin, Kim Yelin, Kis Imre, Kis Imréné, Kollár László, Kovács Zsolt, Lénárd Lajos, Őszi József, ifj. Őszi József, Pap András, Rusvai Imréné, Tatai Eszter, Tatai Gábor, Dr. Tatai István, Tatai Máté, Tatai Sámuel, Tatai Zoltán, Tordai János, Tóth László, Túri Ferenc,
Gödöllőről: László Károly, Isaszegről: Fekete Károly,
Bátonyterenyéről: Pádár Zoltán, Pádár Zsolt, Tardi Mária,
Jobbágyiból: Cséke Éva, Cséke László, Cséke Lászlóné, Hornyák Miklós, Hornyák Miklósné, Kaizer Györgyné, Takács Lászlóné,
Boldogról: Petrovics Gusztáv,
Ecsédről: Gábor Béláné, Juhász Miklós, Juhász Miklósné, Maksáné Bajusz Erzsébet.

Aki véletlenül kimaradt volna a felsorolásból, attól elnézést kérünk, s kérjük jelezze.
A templom külső-belső felújítási összege: 1.130.438,- Ft-ba került, beleértve az összes anyag és étkezési költséget is. 2008-ban gyülekezet tagjai által elvégzett munkák összértéke, mintegy 1000 órában, az állványok értéke nélkül, kb. 3 millió forint. Istené legyen mindenért a dicsőség!

Édes Zoltán gondnok



Lelkipásztori megjegyzés Édes Zoltán gondnok úr cikkéhez:
Gondnok úr szerényen nem tett említést beszámolójában önmagáról. Mindazonáltal építkezésünket nélküle ilyen volumenben nem kezdtük volna el. Köszönjük a gyülekezetet motiváló szolgálatát és pótolhatatlan tervező munkáját. Nagyon örülünk annak is, hogy a bonyolult technológiai kérdésekről folytatott megbeszéléseinkben mindig közös döntéseket tudtunk hozni.
Kapcsolódó linkek

http://www.hatvanref.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 154, összesen: 294652