Cikkek

A partra vetett Biblia utóélete

Az alábbi beszámolót Kim Sun Taik koreai lelkipásztor osztotta meg velünk 2005. március 13-án, hatvani istentiszteletünkön:


Februárban a Globális Misszió Társaság Közép-keleti misszionárius konferenciáján voltam. Én is a társaság tagja vagyok. A társaság 1206 személyből áll, akik 89 országban szolgálunk. Egész Európában 64-en vagyunk. Kelet-Európában Magyarországon, Ukrajnában, Romániában, Albániában, Bulgáriában, Görögországban, Koszovóban szolgálunk. Legtöbben bibliaiskolát vagy gyülekezetet alapítottak. Olyan is van, aki a cigánymisszióban vagy ifjúsági csoportban, muszlimok között, szegények megsegítésében vagy sportmisszióban szolgál.
Négy napon át síelni is tanultunk a konferencián. Már tudok síelni. Minden reggel és este volt istentisztelet és imaóra. Az imaóra után beszélgettünk a szolgálatról, saját problémáinkról és terveinkről. Koszovóban van egy család, amely nem kapott vízumot, ezért 3 hónap után egy másik országba ment. Albániában 3 missziós család dolgozik, ott gyakran nincs áram és telefonvonal. Ellopták az autójukat is. Ukrajnában van olyan testvérünk, aki egy istentiszteletért 1000 km-t utazik. Egyik romániai misszionárius testvérünk 3 éves kislánya rákban megbetegedett, a család visszatért Koreába. Kérlek, imádkozzatok értük. Egy másik misszionárius Bulgáriában cigány gyülekezetet alapított. Néhány éve autóbalesetet szenvedett, s most emiatt szenved.
1866-ban egy Thomas nevű angol lelkipásztor utazott Koreába, hogy ott szolgáljon. Hajója azonban Korea partjainál sziklának ütközött, tűz keletkezett és süllyedni kezdett. A lelkipásztor a partra dobta a bibliáját. Kevesen menekültek ki a hajóból, és amikor a partra értek, ott imádkoztak. Koreai katonák megfogták és megölték őket. Az a katona, aki Thomas lelkipásztort megölte, megtalálta a bibliát, hazavitte és elkezdte olvasni. Bűnbánatot érzett és megtért. Ez a katona és még 8 társa megalapították az első koreai gyülekezetet. Lehet, hogy ők voltak az első koreai keresztyének. A koreai gyülekezet növekedett a misszionáriusok szenvedése és halála által. A mai napig növekszik a misszionáriusok száma, hazánkban kb. 10-11ezren szolgálunk a világ minden részén.
Imádkozzatok a misszionáriusokért, hogy hűségesen tartsanak ki szolgálatukban. A világon az amerikai misszionáriusok vannak a legtöbben, utána következnek a koreaiak. Jó lenne, ha Magyarország is küldene misszionáriusokat.

Kim Sun Taik

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 32, összesen: 296325