Cikkek

Alpha kurzus Dél-Koreában

Augusztusban egy misszionárius konferencián vettem részt. Ott hallottam először az Alpha kurzusról. Hárman tartották a szemináriumot. Az egyik előadó a koreai Alpha vezetője volt. A másik két előadó már sikeresen tartott Alpha kurzust a saját gyülekezetében.

Az egyik lelkész bizonyságtétele nagyon tetszett nekem. Ő Korea déli részén szolgál, ahol nem nagyon terjed az evangélium. Hiába 100 éves a gyülekezet, csak 300 tagja van. Itt tartottak tavaly Alpha kurzust.
Mivel a lelkész nagyon félt, először a testvérekkel próbálta ki. Először találkoztak, együtt vacsoráztak, beszélgettek és tanultak. A hatodik alkalmat már az imaházban töltötték, ott tanultak a Szentlélekről, imádkoztak és átadták életüket Jézusnak. Azon az éjszakán a Szentlélek betöltötte a szívüket. Sokan sírtak, s aki beteg volt meggyógyult, sokan megkapták a nyelveken szólás ajándékát. Ez az alkalom nagyon felbátorította a lelkészt. A második Alpha kurzuson már nem hívő emberek vettek részt. A kurzus végére sokan megtértek és a gyülekezetben maradtak. Egy anyuka kisbabája bőrbetegségben szenvedett. Imádkoztak érte a hatodik alkalmon, s a Szentlélek ereje által meggyógyult.
A lelkész álma, hogy Korea déli részét vezesse az Úrhoz. Az Alpha más gyülekezetekben is terjed, s sokan megtapasztalják a Szentlélek erejét.
Mi is az Alpha? Egy 11 összejövetelből álló tanfolyam. Minden alkalom vacsorával kezdődik, előadásokat hallgatnak Jézusról, hitről, majd szünet után kiscsoportos beszélgetés következik. A hatodik hétvégén 2 napos táborba mennek, ahol senki sem zavarja őket. Ezt a hétvégét elnevezték Szentlélek-hétvégének, vagy a megdöbbentő kegyelem napjának. Ott megtapasztalják a Szentlélek erejét. Aki részt vesz a tanfolyamon, kap egy emléklapot, majd a következő kurzus megkezdésekor segíthet a kiscsoportos munkában. Alpha kurzus indításához szükség van egy lelkészre, s csoportvezetőkre. Szükség van még olyan hívőkre, akik hívogatják az embereket és főznek.
- Engem nagyon megérintett az, amit az Alpháról hallottam. Én is sok embert szeretnék az Úrhoz vezetni. Úgy gondolom az Alpha egy híd a világi élet és a hit között.
Jang Bo Kyung

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 194, összesen: 294691