Cikkek

A bátonyi csoda

Az év gyülekezeti eseményeként tarthatjuk számon azt, hogy Bátonyterenyén gyülekezeti háznak való épületrészt vásárolhattunk a helyi önkormányzattól. A vételt az amerikai Sterling Heights (MI) baptista gyülekezete, a Fellowship Chapel tette nagylelkű adományával lehetővé.

Az épületrész 106 m2-es, központi helyen található, s teljes belső felújítása hamarosan befejeződik. A megvásárlás ötlete Mesterné Zsuzsikától származik. Ő hívta fel figyelmünket Carla Jordannel történő beszélgetése után erre a korábban már sikertelenül licitre bocsátott ingatlanra. A Városgazdálkodási Igazgatóság és a Polgármesteri Hivatal jóvoltából elindulhatott a megvásárlás folyamata. Presbitériumunk teljes egyhangúsággal az ügy mellé állt. Árajánlattétel, majd új licitkiírás következett, amelyet Egyházközségünk megnyert. Kikiáltási áron 6,7 millió Ft-ért megvásárolhattuk az épületet.
A sikeres megvásárlás után számba vettük a legfontosabb elvégzendő felújítási munkákat: Így bejárati ajtócsere, ablakok cseréje, szomszédos fal hangszigetelése, teljes villamossági rekonstrukció, lambériázás, járólapozás, csempézés, pódium építése, szalagparketta építése, zuhanykabin elhelyezése, WC felújítása, ajtó bővítése és áthelyezése, teakonyha kialakítása, festési-mázolási munkák. A lépcső felújítására irreálisan magas árajánlatot kaptunk (540 ezer Ft), ezért az ár töredékéért önerőből javítjuk ki. Hamarosan érkeznek az új székek és a lelkészi szoba berendezése. A gázhálózat bővítésének engedélyeztetése is folyamatban van.
A munkák zömét (80-85%) Gery Edgar amerikai testvérünk fantasztikus, nyolc fős csapata (worker team) velünk karöltve végezte el, mintegy 9-10 munkanapon át. A befejező munkákból a hatvani és a bátonyi testvérek is kivették részüket.
Mindezekért a munkákért és lehetőségekért hálát adunk Istennek és köszönetet mondunk az érintett amerikai és magyar gyülekezeti közreműködőknek. Kívánom, hogy ez az áldozatos munka "mennyben való kinccsé- váljék minden munkálkodó számára.

Édes Zoltán, gondnok

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 208, összesen: 294705