Cikkek

Kékkeresztes rovat

Miért iszunk?


Kényszerpályán élni címmel előadást hallhattunk 2006 márciusában a Református Kékkereszt Iszákos mentő Misszió munkájáról. Az érdekes beszámolót Némethné Balogh Katalin tartotta, aki szüleivel együtt a misszió vezetője.
Katalin elsőnek a mindannyiunk számára ismert tékozló fiú történetét elevenítette fel, aki elveszett és megkerült, mintegy párhuzamot vonva a fiú és a kényszerpályán lévő ember közt.

A fiúnak jó dolga volt a szülői házban, ám a kíváncsiság hajtotta, muszáj volt neki elmenni, kipróbálni azt a sokféle lehetőséget, amit az élet kínál. Így kényszerpályára került.
Egyszer csak mi is ott találjuk magunkat a kényszerpályán, ott tartunk, hogy muszáj ezt vagy azt tenni. Miért iszunk? Miért vesszük elő a cigarettát? Miért szedjük a hangulatjavító gyógyszereket? Mert szomjazunk! Szomjazzuk édesanyánk szeretetét, a családét, próbáljuk pótolni sokféleképpen a hiányt. Ennek egyik módja az alkohol. Azt véljük, ez helyre teszi, megoldja a gondjainkat.

Muszáj valamibe, valakibe kapaszkodni. Talán a függőség fogalma magyarázza meg legjobban azt az elveszettséget, amely annyira mélyen áthatja korunk társadalmát. Függőségünkben ragaszkodunk azokhoz a dolgokhoz, amelyet a világ az önmegvalósítás útjának titulál.
Van választási lehetőség. Lehet újra kezdeni! A Kékkereszt Misszió hirdeti, hogy van SZABADÍTÓ. Jézus ebből a függőségből megszabadít, egy szebb, jobb életet mutat Neked is. A szabadság az, hogy nem élek többé kényszerpályán, nem kell az alkoholhoz és egyéb szerekhez nyúlnom. Az Istenbe vetett hit a legnagyobb védelem az életünkben.

Kollár Melinda





Biztatás gyermekmunkásoknak

Prevenciós Konferencia, Dömös, 2006. április 18.

Több előadás hangzott el, melyből a gyermekmunkásokra vonatkozóan szeretnék néhány lényeges gondolatot kiemelni.
Isten hívására végezzük szolgálatainkat. Előfordul, hogy lassabban látszik munkánk eredménye. Ilyenkor bíznunk kell Istenben, hiszen az Úr az, aki a magot kikelésre serkenti, és az aratást is segíti. Az Úrnak szolgálhatunk, ő áldja meg azt a munkát, amire hívott minket.

Kollár Melinda


Kapcsolódó linkek

http://www.kekkereszt.org

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 338, összesen: 294835