Cikkek

Indul az ALPHA!

Végre gyülekezetünkben (szeptember 30-án 4-kor) és a bátonyterenyei szórványunkban is hamarosan indulhat az ALPHA kurzus. Már tavaly is hallottunk áldásairól, de most elérhető közelségbe kerültek számunkra is. Mi is ez a rejtélyes rövidítés?

> bárki részt vehet (Anyone can come)
L > tanítást hallunk (Learn the teaching)
P > finom étel mellett (People meeting and eating together)
H > a humor sem hiányzik (Humorous fellowship)
A > bármit kérdezhet a résztvevő (Ask anything)

Ez a betűszó igazából egy komplex hittan-programot takar, melynek segítségével egy anglikán lelkész, Nicky Gumbel a saját gyülekezetét igyekezett felrázni. Nem is sikertelenül! Ma már a világ számos országában nagy sikerrel alkalmazzák a gyülekezetek.
A kurzus alapja az a bibliai leírás, mely szerint Jézus több esetben is együtt evett azokkal, akik számára valamilyen üzenetet kívánt átadni. Így az ALPHA-kurzus is tíz alkalomból álló vacsoraest köré építkezik. Egy alkalom három főrészből áll: vacsora, előadás megtekintése, kiscsoportos beszélgetés a látottakról, hallottakról.
Az alapjában kötetlenül, baráti módon együtt töltött idő segít az embereknek (legyenek akár hívők, akár hitetlenek), hogy gubancaikat kérdések formájában előhúzzák, így helyre kerülhetnek fontos hitbeli dolgok, ezáltal megerősödhetnek, kiléphetnek egy új, élő kapcsolatba Jézus Krisztussal.
A kurzus levezetéséhez egy egész szolgálócsoport szükségeltetik, melyben mindenkinek egyformán fontos feladata van! Szeretettel várunk minden érdeklődőt, valamint azokat, akik készek valamilyen formában munkatársként (pl. kiscsoportvezető, vezető segítője, vendégfogadó, szakács, mosogató, takarító stb.) részt venni. Mindnyájunknak van valamije, amivel hozzájárulhat ehhez a programhoz, illetve ahhoz hogy Jézus Krisztust minél többen megismerjék. Ne felejtsünk el imádkozni sem a programért, mely nélkül minden igyekezetünk csupán üres erőlködéssé válhat. Találkozzunk az ALPHÁ-n munkatársként, vagy résztvevőként!

Blaskovics Judit





Benyomások az ALPHA-ról

Egy forró július délután több testvéremmel vettem részt Bátonyterenyén egy ALPHA előkészítő előadáson. Megtudtuk, hogy az ALPHA már 150 országban működik, Magyarországon 1998-ban indult.
Ez a kurzus választ ad kérdéseinkre, utat mutat, hogyan beszéljünk másoknak Jézusról, Bibliáról, Szentlélekről, hitről, Egyházról... Ez egy jó lehetőség bárki számára (barát, munkatárs, szomszéd), hogy felfedezze a keresztyén hitet.
Fontos, hogy a szeretet legyen a központban. Tudjunk adni, tanítani, bátorítani és a felmerülő kérdésekre választ adni.
Nagyon hasznos, áldott délután volt. A nagy meleg sem tudta elvenni a kedvünket az ALPHA-tól, mert van feladatunk:

"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet...- Mt. 28;19

Imádkozzunk, hogy minél több személy találjon Jézushoz.

Szabó Ilona






Nekem miért tetszik az ALPHA?

─ Jézus van a középpontban
─ Mindenkit lehet hívni új hívőt, fáradt hívőt és hitetlent
─ Családias: étkezés, igehirdetés, beszélgetés
─ A kiscsoportos beszélgetés alatt szabadon lehet kérdezni
─ Barátságok alakulnak ki
─ Mire véget ér a kurzus, sokan hitre jutnak
─ A Szentlélek-hétvégén betöltekezhetnek Szentlélekkel és kérhetik a lelki ajándékokat (1Kor 14;1)

Banyik Istvánné

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 173, összesen: 294671