Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Reményik Sándor Református Általános Iskola

----------------------------

Múlt:

Gyülekezetünk 2012. szeptemberétől átvette Lovasberény és Vértesacsa Általános Iskoláit és új néven, Reményik Sándor Református Általános Iskola, működteti tovább.

Az iskolák működtetése talán a legszebb feladat, ami egy refomátus közösség előtt állhat.

A református egyházzal szinte egyidős a református oktatás is. Már eleink is fontosnak tartották, hogy a felnövekvő nemzedékek olyan hit és erkölcsi nevelést, tartást kapjanak, ami által alapjai lehetnek egy sikeres közösségnek, társadalomnak, nemzetnek.

Itt, Lovasberényben is református iskola működött annak elődjeként, amit most átveszünk, de ezt elvették az államosításkor a gyülekezettől. Ez már nyilván történelem napjainkra, de azért szívet melengető érzés az, hogy ha valami visszatér oda, ahová mindig is tartozott. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet ott folytatni, ahol majd 70 éve befejeződött, ezért szeretnénk, ha olyan iskolája lenne Lovasberénynek, ami református intézményként nem a múltba, hanem a jövőbe tekint. Szeretnénk, ha mindenki iskolájává válna, aki akár felnőttként, akár gyermekként, értékek mentén akar nevelni, nevelődni!

2013/2014

Örömmel tájékoztatunk minden kedves Érdeklődőt, hogy a Reményik Sándor Református Általános Iskola új néven megkezdte második tanévét.
Az új név: Reményik Sándor Református Általános és Alapfokú Művészeti Iskola.
Jó pár odaadó ember megfeszített nyári munkájának eredménye lett iskolánk új arculata, ami a művészeti oktatás. Ez azt jelenti, hogy gyermekeink helyben, utazás nélkül, a zeneiskolai árak töredékéért tanulhatnak hatféle hangszeren, és grafika-festészet szakon. Hisszük, ezzel az oktatás eddig hiányzó, és legalább annyira fontos részét is nyújtani tudjuk, ami a művészeti ágak tanulását jelenti. Mert csak ezekkel teljes az ember. Különösen igaz kell, hogy legyen mindez egy egyházi iskolára, hiszen a művészetek bölcsője mindig is az egyház volt. Terveink szerint a jövőben ez majd kiegészül tánc, színművészettel is, akár több településre kihelyezve is.

 

2016/2017

Elindult az Óvodánk!

Részletek külön menüpont alatt!

 

Az iskola honlapja ide kattintva elérhető.

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 14, összesen: 97794

  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...
  • 2024. április 02., kedd

    A gyülekezeteket érintő változásokról szólt az idei Ifjúságivezető-képző egyik kerekasztal-beszélgetése.