Cikkek

Csodában volt részünk!

 

 

Csodában volt részünk!

 

Ebben az évben már nyolcadik alkalommal rendezték meg Budapesten a REFORMÁTUS ÉNEKEK címet viselő koncertet, melyen idén a Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus szerepelt. Színhely a Művészetek Palotája, a koncert napja 2009.július 3.

Erre a hangversenyre kapott meghívást gyülekezetünk kórusa is. Ez nagy elismerésnek számít, ami a karnagy, Nagy- Szabó Kornélia és a tagok lelkiismeretes, szorgalmas és áldozatos munkájának szól.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem teljesen megtelt. A színpadra felvonult a 16 kórus, csaknem 350 tagja. A műsor négy részre tagolódott: az Atyáról, a Fiúról, a Szentlélekről szóltak az énekek egy-egy csokorban, majd a „koncertet záró Te Deumban - a 243.dicséret formájában - a mennyei és a földi világ közös istendicséretét élhetik át a hangverseny résztvevői - kórusok és publikum - a közös éneklésben." - írja Bódiss Tamás. Életre szóló élmény volt az egész koncert! A felejthetetlenül szárnyaló, hálaadó fortékat, és a végtelen alázattal "lehelt" könyörgő pianókat nem tudják e sorok valójában átadni. A koncerten készült lemez fog tanúskodni erről.

Meg kell említeni név szerint a rendezőt, Böszörményi Gergelyt. Karnagyok voltak: Arany János, Berkesi Boglárka, Cseri Zsófia és Hoppál Péter. Közreműködött: Varga László, orgonaművész és a Cantores Ecclesiae rézfúvós együttes.

A közönségnek a tapsot csak a szünet előtt és a koncert végén engedélyezték a kép- és hangfelvétel miatt. Akkor viszont bőségesen hangzott! Egymás után felállásra kérték a kórusokat, hogy mindegyiket külön is köszönthessék. Megemelkedett a hangerő, amikor Felvidék, Beregszász és Nagyvárad kórusát mutatták be.

Hazafelé, mi kísérők, szívből köszöntük az élményt, és gratuláltunk a karvezetőnek. A Honvéd téri Református Gyülekezet Kórusa mindig szívből énekel, az Úr és mindnyájunk örömére. Köszönjük!

Isten áldja meg szolgálatukat!

Szepsy Eleonóra

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 173, összesen: 263275