Cikkek

KONFIRMÁCIÓ - 2004

Május kilencedike, vasárnap a konfirmáció alkalma volt gyülekezetünkben. Tizenöt fiatal tett fogadalmat arra nézve, hogy hűséges tagja lesz egyházunknak.

Több éves előkészület után jutottak el ide a fiúk, lányok. Az iskolai hittanórákon első osztályos koruktól figyelték a bibliai történetek tanítását. Nyári napközis táborainkban a gyülekezet többi gyermekével ismerkedtek meg. Az első, előkészítő évben kézbe vették a hitünk alapjait magába foglaló Bibliát. Együtt olvastuk, beszéltük meg legfontosabb tanításait.
A gyülekezeti istentiszteleteken való részvételük pedig arra volt jó, hogy a két felkészítő év alatt egyházunk ünnepeit, szokásait megismerjék, megtanuljanak a templomban viselkedni. Tinédzser korban még nem könnyű saját megfogalmazásban számot adni a tanultakról a gyülekezet előtt, ezért a második évben a konfirmációi tankönyv olvasmányait és kérdés-feleleteit dolgoztuk fel.
Tudom, hogy a hitbeli döntésre még nem értek meg ezek a fiúk, lányok. De fontos, hogy tudnak választani: az egyház "kínálatát- megismerve, talán felnőtt korukban a keresztyén életforma mellett döntenek. Ezért imádságainkban hordozzuk őket, és a továbbiakban a gyülekezet ifjúsági óráin kínálunk számukra "testre szabott- egyházi alkalmakat.

Tóthné Magyar Ágota
lelkipásztor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél