2010. április 30., péntek - Kondor Norbert Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Anyák napi köszöntő

Szeretettel és hálás szívvel köszöntünk minden Édesanyát!

 

„Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya,

nem könyörül-e méhe gyermekén?

Ha mások megfeledkeznének is,

én nem feledkezem meg rólad!"

- így szól az Úr!

 

Ézsaiás könyve 49,15

 

     Egy Amerikában élő leány elhagyta az édesanyját, szabadon akart élni. Először valóban minden olyan nagyszerűnek látszott, de végül Chicago alvilágában kötött ki, és merő nyomorúság lett minden. A pillanatnyi örömök után jött a kilátástalanság! Barátaival kocsmákban és bárokban mulatozott, szíve mélyén azonban a tékozló lány nem volt már boldog!

     Az évek hosszú során át valaki várta őt otthon: az édesanyja. Várta a gyermekét, várta a leányát. Oly szívesen megkereste volna, elment volna hozzá, de leánya címének kiderítésében még a bűnügyi rendőrség sem tudott neki segíteni!

     A szeretet azonban találékony: levelet írt neki! Sok fényképet csináltatott magáról. A fájdalomtól megöregedett arc néz le róluk. A képeket kartonlapokra ragasztotta, és ezt írta alájuk: "Anyád vár, gyere haza!" Azután a képeket elvitte Chicago alvilágának kocsmáiba és mulatóhelyeire, és engedélyt kért, hogy a falra kitehesse azokat.

     Egy éjszakai mulatóban a zenekar utcai nótákat játszik. Egy fiatal nő - üres lélekkel és tönkretett élettel - megy át a szennynek ezen a barlangján. Hirtelen megáll, mint akit villámcsapás ért. A falon egy idős asszony képe: "Anyád vár! Gyere haza!" A leány keserves sírásra fakadt: "Édesanyám!". Néhány óra múlva a lány otthon volt.

     Milyen szép történet az anyai szeretetről. Csak négy szó, ez nem sok, de ebben a négy szóban benne van a levél lényege, amelyet Isten neked is küld. "Valaki, aki téged nagyon szeret, vár rád! Gyere haza!" Ő jót akar neked! Ő békességet, örömet és boldogságot akar ajándékozni neked! Gyere haza! Nem fogod megbánni!

     Az Anyák napi Ige arról beszél, hogy nem feledkezik meg az anya gyermekéről, hanem könyörül méhe gyermekén, törődik vele.

     Isten kegyelméből ezt tapasztalhattam meg én is testvéreimmel együtt, hiszen olyan Édesanyát kaptunk az Úristentől, aki mindig gondoskodó, önzetlen szeretettel vett körül bennünket, akkor is, amikor nem érdemeltük!

     Hát elfeledkezhetik-e az anya gyermekéről, nem könyörül-e méhe gyümölcsén? - teszi fel a kérdést Ézsaiás próféta. És így bátorítja a választott népet, ma bennünket is: Ha mások megfeledkeznének is Rólad, én Terólad el nem feledkezem!

     Ha mások megfeledkeznének is Rólad, én Terólad el nem feledkezem! - ezt mondja az Úr!

     Mert ilyen a mi Istenünk, végtelenül szerető. Ő az, Akire mindig lehet számítani! Ahogy egy ifjúsági ének mondja: Ha terhektől roskadsz, és már nem bírod, számodra nincsen út tovább, ha úgy érzed, minden, minden elhagyott, VALAKI még melletted áll! Ha most úgy érzed mindenki elhagyott is, tudnod kell, hogy Isten soha el nem hagy téged! Sőt, még ha mi hűtlenek vagyunk is Őhozzá, Ő akkor is hűséges marad!

     Istenünk szeretete olyan, mint az édesanyánk szeretete, de még annál is nagyobb. Hiszen tudjuk, hogy mennyei Édesatyánk inkább adta az egyetlen Fiát, csak azért, hogy mi ne vesszünk el, csak azért, hogy Krisztus drága vére árán a bűnbocsánatot és az örök üdvösséget megszerezze nekünk.

     „Hát elfeledkezhetik-e az anya gyermekéről, nem könyörül-e méhe gyümölcsén? Ha mások megfeledkeznének is Rólad, én Terólad el nem feledkezem!" -ezt mondja az ÚR!

     Ne felejtsünk el Anyák napján köszönetet mondani! Legyen ott a hálaadás szívünkben az élő Isten végtelen szeretetéért, adjunk hálát az Édesanyánkért és őrizzük meg emlékét a szívünkben, de ha még megtehetjük, öleljük át ma az Édesanyánkat, és mondjunk köszönetet neki szeretetéért!

Polgár Tibor

lelkipásztor

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 241, összesen: 211444

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.