2010. december 01., szerda - Kondor Norbert Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Keresztyén gumicukor? Nem is rossz ötlet!

 

Jézus Krisztus így imádkozott: „Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól."

(János evangéliuma 17,15)

 

     Másodszor járt gyülekezetünkben Andreas Plug, akivel másfél éve ismerkedtünk meg a németországi testvérgyülekezetünkben. Ott az egyik gyülekezetrész éppen azt ünnepelte, hogy immár 100 esztendeje szolgál a Keresztyén Ifjúsági Egyesület a gyülekezetben a fiatalok között. Nagyon jó tapasztalatokat szereztünk ezen a számunkra szokatlan, de nagyon színvonalas és fiatalos ünnepi alkalmon. Azután Andreas nem sokkal ezután meglátogatott minket Sáregresen, tőle kaptuk meg a magyarországi KIE vezetőjének az elérhetőségét is és mi elkezdtük építeni a kapcsolatot, a hidat egymás felé. Kedves barátunkkal 2010. november 19-én találkozhattunk újra.

     A németországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület (CVJM) munkatársai közül Karl-Heinz Jauch és Andreas Plug testvéreinkkel, illetve a magyarországi KIE munkatársaként Magassy Évával, aki elkísérte vendégeinket és a tolmácsolásban is segített. Jó volt együtt lenni, beszélgetni, tapasztalatokat cserélni az ifjúsági misszióról. Örülünk, hogy tavasszal nálunk szolgált a Keresztyén Ifjúsági Egyesület egyházmegyei ifjúsági konferenciánkon, most pedig tovább építettük a kapcsolatot. Nagyon jó volt az ottani és az itthoni KIE munkájáról hallani, majd megosztottuk mi is saját élményeinket, beszámoltunk például a megyénkben működő keresztyén kávéházról. Jó volt rácsodálkozni az ajándékba hozott édességek közt a gumicukorra, melynek már a csomagolásán is az ifjúsági egyesület emblémája szerepelt, de még a zacskóban lévő cukorka is ilyen forma alapján készült. Nem is rossz ötlet ilyen gumicukrot ajándékozni ifin, vagy ezzel jutalmazni például konfirmációs órán.

     Az is kiderült, a sok hasznos ötlet mellett, hogy hasonló gondokkal küzdünk, nem könnyű a fiatalokat megszólítani. Örülök ugyanakkor, hogy az is megfogalmazódott, hogy mi nem versenytársak, hanem munkatársak vagyunk, Krisztus Testének tagjai! A feladatunk tehát nyitottsággal tovább közeledni egymáshoz, és együtt szolgálni a fiatalok felé, hiszen a cél ugyanaz, hogy fiatalok ismerjék meg Jézus Krisztust, mint személyes Megváltót és beépüljenek a gyülekezetbe, ahol tovább növekedhetnek lelkiképpen.

     Jézus nem azért imádkozott, hogy Isten vegyen ki bennünket a világból és úgy őrizzen meg minket. Ez lehet, hogy számunkra egyszerűbb és kényelmesebb is lenne. Ő azt kérte, hogy Isten a világban őrizzen meg minket, és ez a nehezebb út. A mi szolgálatunk a világban van, Jézus is itt tanított, szólított meg embereket, nekünk sem kell kivonulni, vagy bevonulni, elbújni a templom falai közé, hanem pont ebben a világban kell végeznünk a missziót, itt kell megszólítanunk a fiatalokat, az ő nyelvükön, megtalálva azt a kommunikációs csatornát, melyen keresztül elérhetőek, mert a világ, beleértve a mostani fiatalokat is, ma is sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. Ha hitelesek vagyunk és Krisztus szeretetével, kreatív ötletekkel közeledünk hozzájuk, akkor meg fogjuk tapasztalni Isten áldását, a Szentlélek erejét és azt is, hogy a mi munkánk nem hiábavaló az Úrban!

 

Polgár Tibor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 62, összesen: 211265

  • 2024. július 19., péntek

    Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.