Cikkek

A Maroscsúcs-Koppándi Református Egyházközség látogatása

A Maroscsúcs-Koppándi Református Egyházközség tagjai Kürti Éva és Tamás lelkészházaspár vezetésével meglátogatták gyülekezetünket. Összesen negyvenketten vettek részt ezen a kiránduláson, a gyülekezet egyharmada. Március 25-én, a vendégfogadó Tóvidéki gyülekezet vasárnapi istentiszteletén Éva lelkésznő hirdette Isten Igéjét, melynek egyik felolvasott mondata így hangzott: "...ha eképpen hagyjuk őt [Jézust], mindenki hinni fog ő benne: és eljönnek majd a rómaiak és elveszik tőlünk mind e helyet, mind e népet.- - vélekedtek a főtanács tagjai. (Jn 11,48)


A papi fejedelmek és a farizeusok aggodalmaskodása ez. Féltik a népet és a szent helyet, a templomot a rómaiaktól. Első hallásra jogosnak tűnik féltésük, hiszen teljességgel ki vannak szolgáltatva egy leigázó hatalomnak. Ismerve azonban a későbbiek során bekövetkezett nemzeti tragédiát, amikor a rómaiak az egytemplomú nép szent helyét porig lerombolták, és emiatt a nép szétszórattatásban kényszerült élni, ez a fajta féltés hiábavalónak bizonyult. Nem jól féltették népüket!

Bármilyen időket is élnénk, rosszul félti önmagát, családját, népét az, aki Jézustól félti életét!

Ezt követően a vendég gyülekezet énekkara énekekkel és szavalatokkal szolgált. Tamás lelkipásztor pedig röviden ismertette a Maroscsúcs-Koppándi társegyházak múltjának és jelenének történelmét.

A szeretetvendégséget követően, nagy örömmel és hálaadással váltunk el, tudván azt, hogy ez a találkozás egymás hitének a növekedését szolgálhatta.

yp

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél