Ünnepi alkalmaink

2010. március 31., szerda

Sáregresi Református Templom Felújításáért Alapítvány

2010. március 10., szerda

Székhelye: 7014 Sáregres, Kálvin tér 1.

Alapítva: 2004. szeptember

Célja: A Sáregresi Református Templom külső-belső felújítási munkáinak támogatása.

Kereskedelmi és Hitelbank, Bankszámlaszám: 10402946-29411423-00000000

Adószám: 18496457-1-07

 

Kérjük, hogy amennyiben lehetősége van rá, szíveskedjen adója 1%-ával támogatni templomunk felújítását!

Lelkészfeleségek találkozója 2010. február 20.

2010. március 04., csütörtök

     Egyszer egy lelkészfeleség úgy érezte, hogy van az, hogy mindenkinek van külön alkalma, nekünk, „lelkésznéknek" pedig alig-alig van lehetőségünk a feltöltekezésre...? Pedig oly sok helyen és területen kell helytállni: mint feleségnek a férjünk mellett, mint anyáknak a gyerekeink mellett, mint lelkészfeleségnek egy egész gyülekezet előtt, és a munkahelyünkön is, mint hiteles munkaerő.

     Így alakult meg aztán lassan egy éve a mi kis találkozónk, amit körülbelül 2-3 havonta szoktunk megtartani. Most legutóbb épp Sáregresen, ahol a hitoktatás kreatív formáival ismerkedhettek azok, akiket más program, vagy zord téli idősjárás, esetleg betegség ne tartott vissza.

     Kreativitás... creation... teremtés... hát nem Isten tulajdonsága ez, nem csak az Ő személyéhez illik ez a szó? És miért is kellene a hitoktatásnak kreatívnak lennie? Hát nem jó az úgy, ahogy már az elődeink is csinálták? Vagy, ahogy egyik lelkészné megfogalmazta: „muszáj mindig szakállas énekeket énekelni?"

A "feltámadás történet doboz" margójára

2010. február 26., péntek

     Emlékszem, mikor először fogant meg a fejemben, hogy elkészítem és használni fogom a „feltámadás történet dobozt". A gyermekeimre gondoltam, hogy milyen nagy várakozással fogják majd kézbe venni, hisz tudták, mert szeretik a Kinder csokit, hogy lesz benne valami MEGLEPETÉS.

     Sikerült vennem hozzá igazi tojás alakú műanyagtojást, és egy egyháztagunk megvarrta hozzá a zsákocskákat, mert én nem tudok szépen varrni.

     Aztán jött az izgalom: mivel is töltsem meg... szappan darab még csak volt is hozzá, ezüstpénznek is jó egy-egy fém tízes, régi egy és két forintos, kis szöget is találtam a férjem szerelős dobozában. Ahogy keresgetni kezdtem a dolgokat, és megérintettem (a szöget), szagolgattam (a szappant), keresgettem, kutatgattam, megelevenedett bennem a húsvéti történet. Nem találtam otthon két dobókockát, hát gyorsan sógyurmát gyúrtam, és abból készítettem, közben arra gondoltam, ez még korhűbb is...

Gitáróra 2009. december 30-án

2010. február 14., vasárnap

Egyházmegyei Keresztyén Kávéház Sáregresen

2010. január 29., péntek

     Az új év első kávéházát egy filmklub keretében Sáregresen rendeztük meg 2010. január 16-án szombaton délután 17.00 órától a gyülekezeti házban. Számos helyről érkeztek fiatalok lelkészeik kíséretében.
     Az alkalmat Nemes Gyula tiszteletes úr igei köszöntésével kezdtük, majd utána megnéztük a kiválasztott filmet. Két gyülekezet történetét, életét mutatta be nekünk, és felvetette a nagy kérdést: Milyen a jó gyülekezet? Az egyik elit negyedben, városrészben volt, előkelő, gazdag emberekkel, két lelkésszel, a másik pedig egy kieső, külvárosi gyülekezet, elég problémás környékkel, emberekkel, szegénység, bűnözés közepette, egy lelkésszel. Az egyikben a fő hangsúly az adakozáson volt, míg a másikban az utcai szolgálat került előtérbe. És ebből jött a versengés, a meg nem értés, hogy melyik is a jobban működő gyülekezet. Az ahol a pénz, az építkezések, az adakozás nem akadály, vagy az, ahol az utca embere, problémája, élelem hiány áll a középpontban. 
      

30-asok, 40-esek köre

2010. január 19., kedd

„Akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak!" Péld. 8: 17 

 

 

     Decemberben volt 2 éve, hogy Szabó Magdi kezdeményezésére elindult a 30-asok, 40-esek köre. Alkalmainkat kéthetente tartjuk mindig más csoportbeli családoknál. Általában 20-25-en veszünk részt az alkalmakon. Nagyon jók ezek az alkalmak, hiszen gyermekeink is velünk együtt jöhetnek. Az alkalmak mindig lelki résszel kezdődnek. Lelkészünk vezetésével minden alkalommal más témáról beszélgetünk. Filmnézés, történet olvasása után kötetlen beszélgetés formájában megosztjuk gondolatainkat a látottakról, illetve hallottakról. Beszélgetéseink során napi gondjainkat is meg tudjuk egymással osztani, és ha tudunk, segítünk egymásnak.

     Az idei évben a szilvesztert is együtt töltöttük, ahol közös játékokat játszottunk gyermekeinkkel és családi csapatokat alkotva activitiztünk.

     Hálát adunk Istennek, hogy ez a csoport létrejöhetett és reméljük, további tagokkal bővülhetünk.

 

Turiné Horog Aranka

a csoport tagja

 

<< frissebb hírek

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 5, összesen: 208144

  • 2024. május 20., hétfő

    Isten újat cselekszik a Dabas–Inárcsi Református Társegyházközségben is. Beiktatták hivatalába Sinkovicz Richárd lelkipásztort.
  • 2024. május 19., vasárnap

    Somogyi Péter dunamelléki lelkészi főjegyző pünkösdi jegyzete
  • 2024. május 18., szombat

    Balog Zoltán dunamelléki püspök ünnepi gondolatai
  • 2024. május 17., péntek

    Isten azért küldte el Fiát – az Úr Jézust –, „hogy a törvény alatt levőket megváltsa”, hogy Isten örökbefogadott gyermekeiként szabadon élhessenek. Pü...
  • 2024. május 17., péntek

    Országos református imalánc indul pünkösd után gyülekezeteink és egyházunk lelki megújulásáért.
  • 2024. május 16., csütörtök

    Mi a konfirmáció ma? Avítt hagyomány, beavatási szertartás vagy ajtónyitás a fiataloknak nemcsak a gyülekezet, hanem Jézus felé is? Erdélyi gyülekezet...
  • 2024. május 15., szerda

    Munkatársunk, Parti Judit a Média a Családért díj április jelöltje portálunkon megjelent Sosincs késő az igenhez című írásával.
  • 2024. május 15., szerda

    Az Apakulcs 2022 és 2023 után 2024-ben is meghirdeti az Apa ezerrel! pályázatot.
  • 2024. május 14., kedd

    A 2024. pünkösdi száma a Szentlélek mai munkájáról tudósít.
  • 2024. május 14., kedd

    Az Intézményi lelkipásztori állás 2024. augusztus 1-től töltendő be a budapesti teológián.