belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. augusztus 22., szerda

Közelvalókká lettetek a Krisztus vére által. Mert Ő a mi békességünk, ki eggyé tette a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalat.

(Ef 2,13-14)


Akiknek Szabadítójuk van, azoknak közösségük van egymással.
Nem abban van az egység, hogy mi megtisztultunk,
hanem abban, hogy Ő megtisztított bennünket. Csak az Ő
drága vére szerkeszti egybe ezt a népet.
A szövetséget Ő köti velünk. Mindig Ő kezdeményez, Ő
jön hozzánk, szinte rimánkodik! A zsidó gondolkodás szerint
a szövetségest elkülönítik egy bizonyos célra. A bárányt hét
napig kell elkülönítve őrizni, mielőtt feláldozzák. Ugyanígy
különíti el Isten az Ő népét - s itt ne a világtól való, általunk
gyakorolt görcsös félrehúzódásra gondoljunk! Isten úgy köt
velünk szövetséget, hogy elvág mindattól, ami nem az Ő Fiának
vére. Hamis szövetség az, ami nem Őt magasztalja. A
választás nem a mienk, nem mi választottuk Őt, hanem Ő
bennünket, hogy népévé legyünk.

A kalauzról

Visky Ferenc: Méz a sziklából (Koinónia Kiadó, 2003)
Visky Ferenc református lelkésznek az év minden napjára szóló bibliai elmélkedései hiteles bizonyságai az Istennel való élő kapcsolatnak, olyan egyetemes témákat feszegetnek, mint a boldogság, a szenvedés és a szabadság. 

2018. augusztus 22., szerda,
Menyhért , Mirjam napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 116
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 41448032

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat