belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2017. július 26., szerda

Az egyiptomi király pohárnoka és fősütőmestere vétkezének az ő uruk ellen, az egyiptomi király ellen. Megharaguvék azért a fáraó az ő két főemberére, és fogságba vetteté azokat a testőrök főhadnagyának házában levő tömlöcbe, ahol fogva vala József. A testőrök főhadnagya pedig Józsefet rendelé melléjük, és szolgála nékik.

(1Móz 40,1-4)


A börtönben Potifár szolgául rendeli Józsefet a főpohárnok
és a fősütőmester mellé. Így tehát éppen abból válik nyomorúságos
börtönbeli szolga, aki hisz az Úrtól kapott álomnak,
és bizonyos abban: olyan nagy méltóságra hivatott el, hogy
előtte nem csak a családja, hanem a nap, a hold és a csillagok
is meghajolnak. És Józsefből a keserves körülmények
nem ölik ki az álmot. Alázatához nem elég az emberi erő.
Felelevenedik bennünk a 105. zsoltár próféciája: "A lábait
békóba szorították, ő maga vasban járt, mindazideig, míg
szava beteljesedett. Az Úr beszéde megpróbálta őt." S József
nem bosszankodva szolgál, nem várja a bosszúállás
idejét, nem száll perbe, nem magyarázkodik.A kalauzról

Visky Ferenc: Méz a sziklából (Koinónia Kiadó, 2003)
Visky Ferenc református lelkésznek az év minden napjára szóló bibliai elmélkedései hiteles bizonyságai az Istennel való élő kapcsolatnak, olyan egyetemes témákat feszegetnek, mint a boldogság, a szenvedés és a szabadság. 

2017. július 26., szerda,
Anna , Anikó napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1264
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 37890827

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat