belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2017. május 24., szerda

Isteni képességek!?

1 Korinthus 12,1-11

A „ Miért nem hiszek többé"* című könyvben egy fiatal nőről van szó, akit lenyűgözött a gyülekezeti dicsőítés, és világosan érezte benne a Szentlélek jelenlétét. Aztán elment egy rockkoncertre és azt tapasztalta, hogy a közönség látszólag egészen hasonló lelkesedést érez. Sajnos ez a nő arra a következtetésre jutott ebből, hogy a Szentlélek nem is létezik. Elfordult gyülekezetétől és a hittől. Olvasva a könyvet egészen elszomorodtam. Milyen szívesen olvasnám el ezzel a nővel a mai bibliai részt! Pál világosan leírja, hogy extázist, erős érzelmeket vagy hasonló dolgokat nem csak a Szentlélek által élhetünk át. A pogány keresztyének más vallásokból is ismerték ezt Korinthusban. Néhány adottsággal, melyeket a Lélek ajándékának tartunk, a nem keresztyének is rendelkezhetnek: valószínűleg mindannyiunknak voltak olyan tanáraink az iskolában, akik kitűnően tudtak tanítani, mert volt hozzá adottságuk. Különböző és változatos módokon ajándékoz meg minket, keresztyéneket a Szentlélek: néhányakat különleges képességgel ahhoz, hogy a bibliai üzeneteket közvetítsék, másokat azzal az adottsággal, hogy idegen nyelveken szóljanak, vagy azokat megértsék, másokat a gyógyítás ajándékával. De nem az ajándékok a fontosak, hanem hogy saját adottságainkat a gyülekezet építésére, felebarátaink szolgálatára használjuk. Ott beszélhetünk lelki ajándékokról, ahol Isten dicsőítésére használják fel az adottságokat. A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2017. május 24., szerda,
Eszter , Eliza napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 6613
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 37395031

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat