belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. február 22., csütörtök

A legfontosabb

Márk 12,28-34

A heves viták után szinte felüdítő ez a szakasz. Világos kérdés, egyenes válasz, egyetértés. Nem túl nagy vita. Mi a legfontosabb az életben? Úgy hiszem, mi mindannyian bizonyos belső törvényeket vagy parancsokat követünk, amik szerint éljük az életünket: Légy erős! Ne hibázz! Teljesítsd a kötelességed! Légy mindig jó formában! Senkinek se légy terhére! Ismerősek ezek a parancsok? Mit teszünk velük? Némely parancsot én is jól ismerek. Az igazat megvallva igencsak megterhelőek. Állandóan visszahullanak rám, ez elszigetel és magányossá tesz. De a szeretet parancsa egészen más: ha szeretünk, akkor valaki másra koncentrálunk, nem magunkra. Odaszánjuk magunkat, és a másikkal akarunk együtt lenni. A szeretet és a kapcsolat fájdalommal járhat, bennük találhatunk rá valódi elhívásunkra. Kapcsolatban és kapcsolatra teremtettünk, a három-egy Isten képmására, Aki önmagával is kapcsolatban van: Atya, Fiú, Szentlélek. Családjához tartozni pedig azt jelenti, hogy szeretete nyomot hagy rajtunk. Azt jelenti, hogy keressük a Hozzá fűző kapcsolatot, és nyitott szívvel fordulunk felebarátaink felé. A kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2018. február 22., csütörtök,
Gerzson napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3396
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 39792440

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat