belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. július 20., péntek

Gondtalanul

Máté 6, 24-34

Jézus a gondokról beszél. Nem kell aggodalmaskodnom. Ne nyomja szívemet az, hogy mit egyek, mit igyak, és mit vegyek fel. Az élet ennél jóval több – Isten erről gondoskodni fog. Ahogyan a virágokat szépen felöltözteti és az égi madarakat eltartja, számomra is biztosítja az életemhez szükséges dolgokat. Isten ismer engem, sokféle különböző vágyamat és igényemet, tudja, mire van valójában szükségem. Ezért tökéletesen bízhatok abban, hogy gondoskodik rólam. Hogyha Isten gondoskodik erről és a világ minden gondját megoldja, akkor nem kell szenvednem és terhelnem magam. Mindazt, ami engem nyomaszt, felemészt, ami miatt fáj a fejem, letehetem Istennél. Ráhagyom a gondjaimat, mivel gondoskodik rólam (vö. 1 Pt 5,7). Ezért bízhatok Istenben és elsősorban az Ő uralmára hagyatkozhatom, mivel gondot visel rám. Ez tehermentesít és felszabadít engem. Aki keresztény akar lenni, az tanuljon meg úgy hinni, hogy szívét minden aggodalmával Isten hátára tudja dobni, mert neki erős a nyaka és a válla, ami mindent kibír. Luther MártonA kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2018. július 20., péntek,
Illés napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2101
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 41111786

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat