belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2017. augusztus 19., szombat

A békés harcos

Máté 12, 15-21

Egy továbbképzésen vettem részt, ahol nem túl jól alakultak a dolgok. A szervező ígért dolgokat, amiket azután nem tartott be. A résztvevők persze felháborodtak és zúgolódni kezdtek. "Ez így nem mehet tovább. Valamit tennünk kell, különben a következő kurzus is rossz lesz." Jó a felvetés, de hogyan lehet megvalósítani a változást? Felháborodott e-mailek következtek, a résztvevők egymást hergelték, már addig jutottak, hogy bíróság elé akarták vinni az ügyet. Meghallgatásra vágytak, ezért harciassá váltak. Jézusnak is van egy feladata, amit véghez akar vinni. Ráadásul sokkal fontosabb feladat, mint egy továbbképzés lebonyolítása (18). Jézus nem úgy jár el, ahogy kollégáim: nem pazarolja erejét terméketlen vitákra. Semmit nem tesz tönkre, de biztos a céljában. Kitartó, feltűnést nem keltő, mégis figyelemreméltó, állhatatos. Egész máshogy viselkedik, mint egy "átlagos forradalmár". Ez biztosan "alapfelszerelésének" is köszönhető. Neki nem kell a szeretetért és az elismerésért küzdenie, hiszen Isten jósága tölti be Őt. Buldózer, vagy reményhozó? Hogy viselkedünk konfliktushelyzetekben? A remény az a képesség, hogy a jövő zenéjét meg tudjuk hallani. A hit pedig az a bátorság, hogy táncolni tudjunk rá a jelenben. Peter KuzmicA kalauzról

A Lélekfrissítő megrendelhető:
Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.
Tel./fax: 06-1-216-5115
szszov@mail.datanet.hu

Eredeti kiadó:
© Bibellesebund e. V.
51709 - Marienheide
Industriestr. 2
Deutschland

Magyarországon kiadja:
© Szentírás Szövetség
1091 Budapest Kálvin tér 8.

A kiadvány bármely részének felhasználáshoz vagy sokszorosításához a magyar kiadó engedélye szükséges, kivéve rövid idézetek folyóiratokban és elemző cikkekben.

2017. augusztus 19., szombat,
Huba napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 2368
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 38059726

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat