Cikkek

Vajta 2009.

Idén is június végén került megrendezésre a Parakletos ifjúsági és családos konferencia a már többek számára jól ismert vajtai Zichy-kastélyban.

Közel százan tölthettünk együtt néhány napot a csodaszép kastélyban. A négynapos konferencia során a Jákób történetek áldáskeresőinek magasságait és mélységeit járhattuk be.

Hallhattunk az áldottság bibliai fogalmáról, amely Isten jelenlétében képzelhető el, mikor az Ő arca ránk ragyog. S persze nekünk is van feladatunk: fogadnunk kell ezt az áldó jelenlétet. Az áldás célja Jákób életében: bőkezűen tudjon adni az, aki eddig begyűjtött. A mi életünkben: a szívünk megváltozzon.

Az áldás vizein evezve nem kerülhető ki az eleve elrendelés és a szabad akarat bójája, melyekhez való tiszteletteljes viszonyunk nagyban meghatározza élethajónk áldásos haladását.

Rebeka Isten-keresése is tanít minket, hogy ne szűnjünk meg időt és helyet találni, amikor az Úr szólhat hozzánk, de meg kell tanulnunk tovább is adni a hallott igét.

Jákóbban értékelhettük, hogy nem vetette meg az áldást, s ezért sok mindent képes volt megtenni, persze a szabályszerűségre ügyelnünk kell.

Az áldottság egyik jellemzője az Istent imádó élet. Ha ez elmarad, akkor bálványok nőnek fel, melyek deformálják életünket, s az már többé nem Istenre mutat, hanem magunkra. Tudatosan kell harcolnunk a bálványaink ellen, melyek közül a legmarkánsabb ellenfél az énünk.

Az áldáskeresők sorából nem maradhatott ki Ézsau sem, aki könnyek közt kereste a megtérést, mégsem találta meg. Mégis mit tanulhatunk tőle? Ne felejtsük el a hit kiváló harcosai előtt sok tál lencse gőzölög. Igazán az Istenhez való odafordulás ment meg, akkor maradhat a mienk az áldás. Azonban a falánk Ézsauban is munkálkodott Isten: 20 év után a testvérével találkozva, ki tudja mondani: van mindenem.

A tanításokon kívül az elhangzó személyes bizonyságtételekből is sok-sok áldást vehettünk, melyekért én is nagyon hálás vagyok. Miközben Isten engem is megajándékozott, nagy öröm és kiváltság volt látni, ahogy mások életében is láthattam áldásait.

S hogy mindaz, amit hallottunk ne csak elmélet maradjon, a konferencia utolsó két estéjén áldó imádságot lehetett kérni. A sorban álló áldásra várók az elhangzott tanítások gyümölcseit sejtették.

Kívánom minden résztvevő és olvasó életében Isten gazdag áldásainak kiáradását.

A konferencia tanításairól, bizonyságtételeiről CD felvétel készült, melyet istvan.tatai@freemail.hu címen lehet igényelni.

Blaskovics Judit

Kapcsolódó honlap: www.hatvanref.hu

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 74, összesen: 296367