Nyomtat Elküld Olvasási nézet

2010-ben történtek

 

1.Egyetemes imahetet tartottunk január 26-tól -29-ig   

Igei szolgálatot végeztek: Kedden:Rácz Róbert (ref. lelkész:Kisvarsány), Szerdán: Koós Lóránt(ref.lelkész: Nyírparasznya, Nagydobos), Csütörtökön: Csoma Zoltán(ref. lelkész: Nyírkáta), Pénteken: Sajtos Szilárd(tábori lelkész:Debrecen)  

2.Ökumenikus alkalmakat tartottunk február 11-től-12.ig  

Csütörtökön: református templomban igét hírdetett: Szabados Viktor gör. katolikus parókus( Nyírtura)

Péntek: görög katolikus templomban igei szolgálatot végzett: Dorcsák Ignác ref. lelkész( Nyírtura Sényő) 

3.Konfirmációt tartottunk május 16.-án: ahol 8 fiatal, 6leány és 2 fiú tett vallást hitükről  

2010-ben konfirmáltak névsora balról jobbra: Bodnár János, Szabó Marianna, Hankószki vivien, Kaszonyi Andrea, Fábri Szimonetta, Bagoly Vivien, Bodnár Henrietta, Soós Nándor 

A konfirmáltakat köszönti gyülekezetünk gondnoka: Mikó Albert és nőszövetségünk elnöke: Véningerné Bozsó Edit 

4. Gyülekezetünkhöz tartozó Sényőn befejeztük a templom tornyának felújítását 

Felújítás elött: 2009-ben viharkár által megrongálódott a sényői református templom tornya és Isten kegyelméből 2010 májusában fejeződött be a teljes rekonstrukciója, faszerkezete fel lett újítva, új deszkázatot és új horganyzott lemezborítást kapott.

      Felújítás után 

5. Augusztus 18-án kenyérszentelést tartottunk a katolikus testvérekkel és a polgármesteri hivatallal karöltve. Az idén harmadi éve szerveztük meg a kenyér megáldását és szentelését. Közel 120 résztvevővel, ahol hálát adtunk egy viszontagságos év után azért, hogy újból új kenyér kerül az asztalunkra. Mindezek után egy vacsorát fogyaszthattunk el a kulturház udvarán közös beszélgetések közepette.

6. Filagóriát építettünk a parókia udvarára, amely a gyüekezetnek a nyár folyamán igen hasznossá vált és nem utólsó sorban a parókiánk díszévé.

7. Jubiláló konfirmálás:

2010 augusztus 29.-én újkenyér ünnepén emlékeztünk azokra a testvérekre akik gyülekezetünkben 70, 60, 50, 25 éve konfírmáltak. Az ünnepi Istentiszteleten 7 jubiláló vett részt, ahol megerősítették fogadalmukat, amit szeretetvendégség követett ahol a régi emlékek előtörtek és új kapcsolatok születtek.

  

 

8. December 12-én Ünnepi Istentisztelet keretében lelkészválasztást tartottunk. A Nyírturai Református Egyházközség a gyülekezetben több mint 3 éve szolgáló Dorcsák Ignác Pált megválasztotta lelkészévé.   

9. December 8.-án adventi kézműves délelőtött tartottunk. Harmadik éve már, hogy a nagy ünnepeink előtt gyermekdélelőttöt tartottunk. Az idén a helyi általános iskola pedagógusai segédletével tölthettünk el egy csodálatos délelőtöt. Csuhéból készültek az angyalkák, füszvavesszőböl az ajtódíszek és mindeközben gitátárkiséret mellet énekeket tanúltunk. Ebben az évben a gyermekekkel így készültünk a karácsonyi csoda megérkezésére.

   

10. December 19.-én Adventi Jótékonysági hangversenyt tartottunk. A Madrigál énekeggyüttes adott hangversenyt templomunkban. Ezzel az eseménnyel zártuk az adventi időszakot.      

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 54, összesen: 252289

 • 2024. július 23., kedd

  Százhalombatta reformátussága folyamatos megújulással és az ifjúsági misszió erősítésével válaszol az időről időre felmerülő kihívásokra.
 • 2024. július 22., hétfő

  A református főkapitány, hídvégi Nemes János életébe és imádságaiba enged bepillantást 17. századi naplója.
 • 2024. július 19., péntek

  Megszólalásig hasonlít egymásra a ráckevei és a tiszakécskei templom. Mi most megkerestük a templomtestvérek gyülekezeteit.
 • 2024. július 18., csütörtök

  Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
 • 2024. július 18., csütörtök

  Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
 • 2024. július 18., csütörtök

  A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
 • 2024. július 17., szerda

  A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
 • 2024. július 16., kedd

  Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
 • 2024. július 15., hétfő

  Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
 • 2024. július 15., hétfő

  Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.