Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Emlékezetes találkozó volt

A Nagykunsági Református Egyházmegye Nőszövetségi találkozója Kunhegyesen


18 gyülekezetből (Karcag, Mezőtúr, Szajol,Törökszentmiklós, Martfű, Berekfürdő, Kunmadaras, Kisújszállás, Tiszaszőlős, Tiszaszentimre, Tiszaföldvár, Tiszaroff, Abádszalók, Tiszafüred, Kenderes, Öcsöd, Makkoshotyka (ZemplénEgyházmegye), Kunhegyes) 205 fő fogadta el a Kunhegyesi Református Egyházközség nőszövetségének meghívását.

Megtisztelő volt, hogy a csupán egy éve működő közösségünk lehetett e jeles esemény rendezője!



Kellemes őszi időben érkeztek várva várt vendégeink. A gyülekezeti teremben kávéval, süteménnyel, s egy csodálatos kiállítással fogadtuk kedves nőtestvéreinket. Somogyi Gézáné, Szekeres Ilike hímzéssel díszített kézimunkái, valamint Gönczi Teréz magyaros motívumokkal díszített rusztikus ruhadarabjai nagy sikert arattak a hozzánk látogatók körében. Ulicsni Árpádné kukorica-csuhéból készült figurái különlegességükkel, játékosságukkal vonzották magukra a tekintetet. Az abádszalóki asszonyok és a Sarepta Idősek Otthona ajándéktárgyakból vásárt rögtönöztek sokak tetszésére.

A vasárnapi istentiszteleten Szabó József az egyházmegye esperese szolgált. Prédikációjában sok témát érintett, de leginkább a keresztény értékek közvetítése során tapasztalt nem kívánatos jelenségek továbbgondolására késztette a hallgatóságot. Ugyanakkor beszámolt az egyházmegye sikereiről, pozitív eredményeiről is. Majd köszöntötte a nőszövetségi tagokat és méltatta a nők szerepét a gyülekezetekben.
A gyülekezet kórusa ( Csermely ) három művel szolgált, köztük a 150. zsoltár Nagy Tibor kántor - iskolaigazgató feldolgozásában.
Nagy Kálmán lelkész bemutatta a vendégeknek a gyülekezet történetét a kezdetektől napjainkig, Baranya Pálné elnök asszony pedig köszöntötte a vendégeket, s egyben ismertettea nap programját.
Istentisztelet után íjászbemutatót nézhettek az érdeklődők, majd közös daltanulásra hívta a híveket Nagy Tibor kántor úr.

Külön köszönet az illetékeseknek, hogy e baráti-testvéri találkozón felhívták figyelmünket egészségünk ápolására, megtartására, s ráirányították a figyelmet, hogyan óvjuk szervezetünket (vérnyomás és vércukor mérés), és hogyan vigyázzunk mások életére (újraélesztési bemutató).

Az ebéd elfogyasztására a tornateremben került sor. A felszolgálásban nőszövetségünk szinte minden tagja serénykedett. A sokak megelégedésére feltálalt ételek ezen alkalommal is, mint mindig, Bolyhos Erzsébet színvonalas és fáradhatatlan munkáját dicséri. Ebéd közben oldódott a hangulat, sok hálás köszönet, dicséret hangzott el a vendégek részéről, s felszabadult, jó hangulatú beszélgetésekre, ismerkedésekre is sor kerülhetett.
Majd a program ismét a templomba hívta az asszonytestvéreket, ahol a közös daltanulás utána nőszövetségek beszámolójára került sor. A mi nőszövetségünk mutatkozott be elsőként egy humoros diaporámás vetítéssel és szóbeli beszámolóval. Ugyancsak beszéltek munkájukról a makkoshotykai, a karcagi, törökszentmiklósi és kisújszállási nőszövetségek is.
A találkozó Váradiné Vajas Katalin lelkésznő áhítatával fejeződött be.

Nagy összefogással jött létre a találkozó, nőszövetségünk közel 50 tagja vett részt a szervezésben, előkészületekben, a szolgálatban. Összegezve büszkén mondhatjuk, hogy az 51 éves átlagéletkorral rendelkező fiatal(os) csapat derekasan helytállt rendezői szerepében.

(121008-Sné J Klára)

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 38, összesen: 606108

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.