Cikkek

Mikor lesz a második Advent?

Mikor lesz a második Advent? (Mt 24,42)


Senki sem tudja teljes bizonyossággal megmondani, hogy mikor is jön el ismét Jézus a földre, mert az időpont kizárólag az Atya hatásköre.
Azonban érzékelhetünk bizonyos jeleket. Jézus beszélt arról, hogy lesznek háborúk és hallunk majd háborús hírekről, kiterjedt éhségekről, járványokról és földrengésekről (Mt 24,6). Időközben megnövekszik a törvénytelenség és az anarchia, s végül megjelenik majd az Antikrisztus (2Thessz 2,3). A bűn emberének megjelenésével találkozunk majd az aposztáziával, a hitehagyással, azaz sokak hitbeli elesésével. Akkor sok hívőben meghidegül a hit és a szeretet (Mt 24,12). Lesznek keresztyén-üldözések, s egy általános nyomorúság lepi meg a földet.
Egy másik esemény, amely Jézus eljövetelére utalhat, az a zsidóság újbóli hazatérése. A Jézus korabeli Izrael közel 2000 éve megszűnt, de 1948. május 14-én ismét megalapították államukat. A zsidók újbóli összegyülekezése jel, hogy ez a korszak a végéhez közeledik (Lk 21,24). Ráadásul egyre több zsidó ember kezdi mondani Jeruzsálem utcáin is: Áldott, aki jön az Úr nevében.- A messiási zsidóság gyarapodik. Ma már mintegy 100 gyülekezetünk és imacsoportjuk van Izrael területén.
Jézus azt is mondta, hogy eljövetele előtt evangéliumát az egész világon hirdetni fogják (Mt 24,14). Ez még nem teljesedett be. Ugyan számos új bibliafordítás készül évente, s egyre nagyobb területeket sugároznak be evangéliumi adásokkal, ennek ellenére, sok még a tennivaló. Te vajon megteszed-e a részed az evangélium hirdetésében? - Bárhogy is áll Isten órája most, nekünk mindenkor késznek kell lennünk az Úr fogadására, mert Ő bizonyosan eljön! Jövel Urunk, Jézus!
Tatai István

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 462, összesen: 294959