Cikkek

Mi a hit?

Mi a hit?


Jn 3,16

Hitünk nem csak Isten létének elvi elfogadását jelenti, hanem Vele való azonosulást, Hozzá való ragaszkodást és bizalmat is.

A hitet Isten szava ébreszti, amelyet a Biblia és annak hirdetői közvetítenek. A Jézusban való hit csodatévő erőt, bizalmat jelent. Az ember Jézusban ismeri fel üdvösségének megvalósulását. Ő meghalt a bűneinkért, Isten feltámasztotta, s Ő fog megszabadítani az ítélettől.
A hit Isten ajándéka és hallásból származik. De ennek következménye van: A hit engedelmesség is. Ki kell tartanunk, a hitet meg kell tartanunk, nem szabad megtagadnunk.
Hitünk érinti a jövőt is: várakozás és reménység is. A végső időkre, a feltámadásra és az üdvösségre tekint.

Hitünk minden esetben életfolytatásunkban is meg kell, hogy nyilvánuljon. A hit konkrétumokban nyilvánul meg: munkálkodásban, a jó cselekvésében, beszédben, imádságban és bizonyságtételben, hitvallásban, a gyülekezeti kapcsolat ápolásában.
A hit radikális megtérést igényel. Ez feltételezi az ember személyes és határozott döntését. Akik hitre jutnak, azokat Isten fiainak tekinti. A hívők részesülnek a Lélek ajándékában. Aki hisz annak örök élete van.


Édes Zoltán
gondnok

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 237, összesen: 294734